Unokázós csalók ellen emeltek vádat

Vágólapra másolva!
Harminc embert tévesztettek meg, százezreket csaltak ki tőlük, volt, akinek csaknem másfél millió forint kárt okoztak. Az utóbbi időben a fővárosban elszaporodtak a hasonló bűncselekmények.
Vágólapra másolva!

Harminc rendbeli csalás miatt emelt vádat az ügyészség két férfi és egy nő ellen, akik idős emberektől csaltak ki pénzt és értékeket úgy, hogy telefonon a bajba jutott gyereküknek vagy unokájuknak adták ki magukat.

A vád szerint a csalók tavaly Budapesten

idős, a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes emberek sérelmére követték el a csalásokat.

Általában éjszaka telefonon hívták fel az idős embereket valamelyik rokonuknak, unokájuknak vagy gyermeküknek adták ki magukat, és azt állították, hogy bajba kerültek, karamboloztak vagy adósságot halmoztak fel, ezért azonnal pénzre van szükségük. Az időseknek azt mondták, hogy mivel mozgásukban korlátozva vannak, a pénzért nem ők, hanem egy megbízható ismerősük fog elmenni, akinek a kért összeget nyugodtan átadhatják.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta: a vádlottak a csalássorozattal összesen harminc embert tévesztettek meg, több százezer forintot csaltak ki tőlük,

volt, akinek csaknem másfél millió forint kárt okoztak.

Az egyik férfi és a nő jelenleg is előzetes letartóztatásban, harmadik társuk házi őrizetben van. Velük szemben a kerületi ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az utóbbi időben a fővárosban elszaporodtak a hasonló bűncselekmények.