Dunaújvárosban kevesebben szavaznak, mint két éve

választás 2014 szavazás fülke
"Szavazófülkék" Dunaújvárosban, a Rosti Pál Általános- és Középiskolában
Vágólapra másolva!
A két évvel ezelőtti önkormányzati választáshoz képest alacsonyabb a részvétel a dunaújvárosi 4-es választókerületben zajló vasárnapi időközi választáson. 
Vágólapra másolva!

Vargáné Dr. Sürü Renáta, a helyi választási iroda vezetője elmondta 15 óráig a választásra jogosultak 25,2 százaléka adta le voksát, ez 1,6 sázalékponttal kevesebb, mint a 2014-es önkormányzati választáson.

Egy órakkor még húsz százalék alatt volt

13 óráig a választásra jogosultak 19,53 százaléka ment el szavazni a dunaújvárosi időközi választáson – olvasható a dunaújváros.com oldalán. Két évvel ezelőtt, az önkormányzati választáson való részvételi arány ugyanebben az időpontban 22,31 százalék volt.

Este kiderül, ki nyeri a dunaújvárosi 4-es választókerületben lévő voksolást Fotó: Mudra László - Origo

Viharos kampány

Mint arról korábban beszámoltunk, meglehetősen viharos kampányon van túl Dunaújváros egy része a hétvégi időközi önkormányzati választás miatt. Egy gyilkossággal vádolt fideszes képviselő lemondása miatt kell vasárnap szavazni, de a baloldal egyik korábbi fellegvárában elmaradt a széles körű ellenzéki összefogás.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a kormánypártok az esélyesek, de Gyurcsány Ferenc és az MSZP már nagyon összeveszett a jelöltállítás során. A hétvégén kiderül, ki az erősebb a baloldalon.