Meleg időnk lesz, sok felhővel a héten

Vágólapra másolva!
Változékony időnk lesz. Fázni nem fogunk, de sok felhő jut a hétre. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Alig látjuk majd a napot

Hétfőn borongós időre van kilátás, de némi napsütés is lehet - írja a köpönyeg.hu. Szórványosan (elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és keleten) valószínű eső, zápor. 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. Élénk lesz az ÉNy-i szél.

Kedd délelőtt erősen, délután már csak gyengén lesz felhős az ég. Elszórtan alakulhat ki zápor. Az északnyugati légmozgás még mindig élénk, több helyen erős lesz. 23-24 fok körül ígérkezik a csúcsérték.

Szerdán a napsütés mellett déltől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan zápor, zivatar is előfordul. A szél délnyugatira fordul és megerősödik. 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön túlnyomóan napos, meleg, nyári idő valószínű. Csak néhol fordul elő frissítő zápor, vagy zivatar. 25 és 31 fok között lehet a maximum.

Boldog névnapot kívánunk!

Június 13. az év 165. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 201 nap van hátra.

Boldog névnapot kívánunk Anetta és Antal nevű olvasóinknak!

Ha ön nem Anett vagy Antal, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Az Anetta az Anna olasz, német és holland becenevéből ered. Az Antal latin eredetű férfinév. A név a római Antonius nemzetségnévből származik, amelynek eredeti jelentése ismeretlen. Női párja az Antónia. Ma Anéta, Anetta, Anettka, Anna, Antigoné, Anton, Antos, Grácia, Netta, Netti, Tóbiás, Toni, Mica nap is van.

Hétvégi programajánló

Hey, June! - A Hey, June! június 6. és 28. között megismételhetetlen estéket ígér. DJ Bootsie az elektronikát akusztikus hangszerekkel fogja keresztezni, a Jazzékiel két órás koncerttel tekint vissza az elmúlt tizenöt évre. A Szabó Benedek és a Galaxisok estjén a nagyvárosi lét díszletei a szó szoros értelmében is megelevenednek, míg Sena Ghána világát fogja felidézni a színpadon. A sorozat zárásaként pedig tíz év után újra együtt koncertezik az Amorf Ördögök és a Honvéd Férfikar.

Tévé előtt

Ha valakit nagyon nem érdekel a foci Eb, akkor is van más választása, az RTL Klubon a Dr. Csont újabb részeit nézheti meg, a Viasat3-on is folytatódik a Lucifer című sorozat. A katasztrófafilmek rajongóit 21.20-tól a TV2 szolgálja ki a Deep Impacttel, az OzoneNetworkön pedig Amerikát ismerhetjük meg madártávlatból. Az HBO Anthony Hopkinsszal és Ian McKellennel adja Az öltöztető-t, és a későn fekvőket is várja még egy remek sci-fi, 23.35-től a Gattaca – ehhez a SuperTV2-re kell kapcsolni.

Filmek hétfőre

  • Irány Eldoradó - Paramount Channel - 19:15
  • Az igazság ára - Cool - 21:10
  • Deep Impact - TV2 - 21:20
  • Lepattintva - DIGI Film - 23:30
  • Gattaca - Super TV2 - 23:35

Eb ura fakó

  • 1707. június 13-án megfosztják trónjuktól a Habsburgokat. Erdély 1707 elején végrehajtott kuruc birtokbavételét követően június elején, az ónodi mezőn került sor a Ráckóczi-szabadságharc legjelentősebb országgyűlésére. Az országgyűlés kimondta a Habsburgok (immár második) trónfosztását. Miként azt a fejedelmi helytartóvá kinevezett Bercsényi Miklós megfogalmazta: "Eb ura fakó, József császár nem királyunk többé!"

Az e heti mozipremierek

  • Szenilla nyomában
  • Központi hírszerzés
  • Mielött megismertelek
  • Egy szó, mint száz: szerelem!
  • Mapplethorpe: Look at the Pictures