Ukrajnai erőinek visszavonására szólította fel Oroszországot a NATO

bunker Foglalkozás katona SZEMÉLY
Őrszolgálatot teljesítő ukrán katona egy bunkerben a kelet-ukrajnai Mariupol közelében fekvő Hnutove falu határában. Az oroszbarát szakadár fegyveresek a minszki megállapodást megszegve naponta többször intéznek támadásokat az ukrán egységek ellen a terrorellenes művelet (ATO) övezetében
Vágólapra másolva!
A védelmi szövetség főtitkára arra kérte Moszkvát, hagyjon fel a Kelet-Ukrajnában tevékenykedő oroszbarát szakadárok támogatásával.
Vágólapra másolva!

Ukrajnába küldött erőinek és katonai felszerelésének visszavonására szólította fel Oroszországot Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a tagországok védelmi minisztereinek brüsszeli találkozóján.

Jens Stoltenberg a minszki megállapodások teljes körű végrehajtását sürgette Forrás: AFP//Emmanuel Dunand

A főtitkár jelezte, hogy Petro Porosenko ukrán elnök a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek határozott támogatását élvezi, és a tagországok kiállnak Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett. Hozzátette:

Ukrajna elnökét meghívják a júliusi varsói NATO-csúcstalálkozóra, ahol a kormányfők megerősítik majd ezt az álláspontjukat.

Jens Stoltenberg hangsúlyozta: a katonai szövetség "nem ismeri el a Krím illegális és illegitim bekebelezését", és határozottan felszólítja Oroszországot, hogy állítsa le a térséget destabilizáló tevékenységét.

Őrszolgálatot teljesítő ukrán katona egy bunkerben a kelet-ukrajnai Mariupol közelében. Az oroszbarát szakadár fegyveresek a minszki megállapodást megszegve naponta többször intéznek támadásokat az ukrán egységek ellen a terrorellenes művelet övezetében Forrás: MTI/EPA/Szerhíj Vaganov

Moszkva mindeddig nem ismerte el, hogy közvetlen szerepet játszik a kelet-ukrajnai konfliktusban az oroszbarát szakadárok támogatásával.