Vádat emeltek a balástyai gyújtogató ellen

tűz, tragédia, lángok
http://www.dreamstime.com/stock-images-fire-fighters-orange-flames-image5309124
Vágólapra másolva!
A férfi megszállott gyújtogató, legutóbb alvó szomszédjára gyújtotta rá a tanyát. Most különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és többrendbeli rongálás vétségével vádolják.
Vágólapra másolva!

A férfi, akinél a vádirat szerint piromániás késztetéssel jellemzett impulzuskontroll-zavar állapítható meg 2014 márciusa és májusa között Balástya határában meggyújtott több nádast, rétet, szalmabálát.

Tizenegyszer okozott tüzet, volt, hogy ő maga vagy az anyja értesítette a tűzoltókat.

Előfordult olyan is, hogy a vádlott az eloltott nádast újragyújtotta.

A férfi 2014 márciusában egy öngyújtóval meggyújtotta a szomszéd 83 éves nő tanyájának melléképületét, majd hazasétált. A nádtetős épület leégett a benne levő értéktárgyakkal együtt, egy gázpalack felrobbant.

Volt, hogy a gyújtogató maga riasztotta a tűzoltókat Forrás: Dreamstime

Egy hónappal később egy éjjel ismét az idős szomszéd tanyájához ment, és - miközben az asszony a házban aludt – a férfi meggyújtotta a főépület nádtetejét, majd hazament. A tűzoltókat egy a kecskéit a közelben legeltető férfi riasztotta. Az idős asszony még a tűzoltók érkezése előtt felriadt a füstre és a zajra, amit az égő tetőszerkezet miatt kitörő ablak okozott, és a házból két gázpalackot kicipelve az udvarra menekült.

A tanya leégett, a kár mintegy 9 millió forint.

A vádlott, hogy elterelje magáról a gyanút, saját szülei tanyájának melléképületében is tüzet okozott.