Heves zivatarok miatt van riasztás délkeleten

Vágólapra másolva!
Felhőszakadás és heves zivatarok miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország keleti részére. 
Vágólapra másolva!

Az OMSZ honlapján azt írják, hogy este, éjszaka egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik dél felől az Alföld térsége fölé. A zivatarokat elsősorban a keleti, délkeleti megyékben komolyabb szélrohamok (80-100 km/h feletti széllökések), nagyméretű jég (több cm-es átmérő) és 30-50 mm feletti csapadék is kísérheti. Valószínűleg az intenzívebb csapadékgócok kedd reggel északkelet felé elhagyják az országot.

Riasztás Forrás: OMSZ

Kedden kevesebb zivatar

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő lesz, de a Tiszántúlon gyakran lesz erősen felhős az ég, itt záporok, zivatarok is kialakulhatnak – főleg a nap első felében. 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán ragyogó nyári napsütés valószínű, kevés gomolyfelhő mellett. Kicsi az esély frissítő zivatarra. A hőmérséklet tovább emelkedik: délután már szinte országos hőség várható 29–34 fokos maximumokkal.

A hét második fele tikkasztó hőséget hoz

Csütörtökön a sok napsütés mellett főleg délnyugaton jelennek meg gomolyfelhők az égen, és itt lehet elszórtan zivatar.

Pénteken tovább erősödhet a nappali felmelegedés, rekkenő hőség, főleg az Alföldön 35 fok feletti forróság lehet. Frissítő zápor, zivatar inkább csak a hegyvidéki területeken alakulhat ki.