Győzünk vagy sem, ma leáll a forgalom Budapesten

tombolnak az emberek - Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 magyar szurkolók, foci, Wesselényi utca
tombolnak az emberek - Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 magyar szurkolók, foci, Wesselényi utca
Vágólapra másolva!
A BKK is készül a magyar–portugál meccsre: a korábbi tapasztalatok alapján este lezárják a forgalom elől a Margit hidat, a Nagykörút egy részét és a Deák teret. Nem jár a Combino, pótlóbuszra pedig ne is számítson - a szurkolók minden számba vehető útvonalat elfoglalnak majd.
Vágólapra másolva!

A BKK felkészült az elkerülhetetlenre: míg a magyar válogatott korábbi két Eb-mérkőzésén a szurkolók tízezrei spontán foglalták el a Nagykörutat, a közlekedési vállalat most maga döntött a főbb útvonalak lezárásáról.

A Magyarország–Portugália mérkőzés után, szerda este fél nyolc és tíz óra között lezárják a

  • a Margit hidat, a Nagykörutat a Margit híd és a Blaha Lujza tér között,
  • a Károly körutat, a Deák Ferenc teret és az Erzsébet teret.

Nem jár a Combino, nem is pótolják

A 4-es és a 6-os villamos az érintett időszakban csak a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között közlekedik – és pótlóbuszok sem helyettesítik, a lehetséges alternatív útvonalakat ugyanis szintén szurkolók töltik majd meg

A BKK ezért inkább a metróvonalakat ajánlja a tömegközlekedéshez a meccs idején.

Több járat ugyanakkor terelve közlekedik a mérkőzés miatt: a 9-es autóbusz megosztva és terelve jár Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér, illetve Kőbánya alsó vasútállomás és az Astoria között.

Ünneplő szurkolók az Izland elleni meccs után a Nagykörúton Fotó: Csanádi Márton - Origo

A 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz terelve halad majd a Margit körúton át a Széll Kálmán térig. A 74-es trolibusz rövidített és terelt útvonalon, a Csáktornya park és a Keleti pályaudvar között jár majd.

A foci nem minden

Ha ez nem lenne elég, az Üllői úton a Nagykörút és a Kisfaludy utca között mindkét irányban lezárták a külső sávot egy szakaszon gázvezeték-építés miatt.

A közlekedők dolgát az sem könnyíti meg, hogy vágányfelújítás miatt két hónapra lezárták a Szabadság hidat - kerülni itt a Petőfi híd vagy az Erzsébet híd felé lehet.

Sínfelújítás miatt zárták le a Szabadság hidat Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Bartók Béla úton a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között jelenleg mindkét irányban csak egy sáv járható. A Szent Gellért rakpart irányából nem lehet közvetlenül továbbhaladni a Műegyetem rakpart, illetve a Budafoki út felé - egyébként a Műegyetem rakparton is sávlezárás nehezíti a haladást.

Lesz futóverseny is

A pesti alsó rakparton pedig futóverseny kényszeríti rükvercre az autósokat: a Dráva utca és a Lánchíd között rendezik meg a Budapest 2024 Fáklyás Futást.

A pesti alsó rakpartot sem használhatják ma délután az autósok Forrás: Police.hu

A program várhatóan délután öttől este tízig tart majd a rendőrség és a BKK Info tájékoztatása szerint.