Ön is vehetett a szalmonellás fűszerpaprikából

Vágólapra másolva!
A Lidl szalmonellaszennyezettséget talált 100 grammos Mikado csemege-csípős fűszerpaprika-őrleményében, azokban, amiknek minőségellenőrzési ideje 2016. december 26-án jár le, tételszámuk pedig L172. A Lidl azt kéri a vásárlóktól, ne fogyasszák el a terméket, hanem vigyék vissza, az árát bármelyik boltban visszaadják.
Vágólapra másolva!

Visszahívja a Lidl Magyarország a 100 grammos Mikado csemege-csípős fűszerpaprika-őrleményt, azokat, amik minőségmegőrzési ideje 2016. december 26-án jár le, mert saját minőségellenőrzési vizsgálatai során a termékben szalmonella-szennyezettséget mutattak ki.

Nem szabad megenni

A társaság közölte: kérik a vásárlókat, hogy a paprikát ne fogyasszák el, vigyék vissza a Lidl bármelyik üzletébe, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

Csak egyféle paprika érintett

A Lidl hangsúlyozta, hogy a visszahívás csak azokat a termékeket érinti, amelyeken a december 26-i minőségmegőrzési idő mellett az L172-es tételszám szerepel, az áruházlánc által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.

Betegséget okoznak

A szalmonella baktériumok az alapos hőkezelést - sütést-főzést - követően elpusztulnak, azonban ezek hiányában az ételben elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak - hívták fel a figyelmet a Lidl Magyarország Bt. honlapján.