Fasiszta üdvözlést használhat Vona

Vágólapra másolva!
Vona Gábor, a Jobbik elnöke évek óta a törökországi Szürke Farkasok szimbólumát használja, amely egy muzulmán, újfasiszta terroralakulat – írja a 888.hu. A jelzés a portál szerint nem más, mint a "farkasfej", a muszlim-fasiszták üdvözlésre használt jelkép.
Vágólapra másolva!
Forrás: 888.hu

A Törökországban megalapított újfasiszta terroralakulat ma is aktív. A szélsőjobboldali katonai mozgalom elsődleges feladata az iszlám-fasizmus terjesztése mellett, az erőszakos, halálos kimenetelű terrortámadások elkövetése.

Célpontjaik közé tartoznak a keresztények, az örmények, az oroszok és bárki, aki visszautasítja az iszlám-fasizmus ideológiáját.

A török újfasiszták egyik leghírhedtebb merénylete az 1981-ben, II. János Pál pápa ellen elkövetett gyilkossági kísérlet volt. A terrorszervezet egyik tagja, Mehmet Ali Agca hasba lőtte II. János Pál pápát, aki ugyan túlélte a támadást, de súlyos sérülésekkel vitték kórházba, hosszú idő után épült csak fel.

Az orosz hatóságok szerint a 2015-ben lezuhant utasszállító felrobbantásának előkészületében és kivitelezésében is jelentős szerepet vállalt az Iszlám Állammal is jó kapcsolatot ápoló törökországi Szürke Farkasok terrorszervezet. Az egyiptomi Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó, Metrojet nevű orosz légitársaság gépe felszállás közben robbant fel. A merényletben 224-en haltak meg.

De a tavaly megsemmisített orosz Szu-24-es vadászbombázóból katapultáló pilótát ugyancsak a Szürke Farkasok egyik vezetője gyilkolta meg.

A szélsőjobboldali szervezetet nemcsak Törökországban, hanem Oroszországban és Európában is terrorszervezetnek minősítették. Jellegzetes ismertetőjelük a farkasfejet ábrázoló kéztartás, amellyel a Szürke Farkasok iszlám-fasizmus iránti elkötelezettséget szimbolizálják.