Hamarosan jön a felfrissülés

ég felhő felhős FOTÓ FOTÓTÉMA IDŐJÁRÁS TÁJ tájkép Mohács, 2015. április 1.
Viharfelhők Mohács közelében, Baranya megyében 2015. április 1-jén. A mai napon estig több helyen várható zápor, intenzív zápor, néhol zivatar, a magasabb hegyekben pedig hózáporok
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Vasárnap nyugaton már csökken a hőség, és záporok, zivatarok hozzák meg az enyhülést a kánikula után.
Vágólapra másolva!

Vasárnap a hajnali, reggeli órákban még inkább csak a Dunántúlon, napközben már máshol is kialakulhat zápor, zivatar. Eleinte a délkeleti, délután már az északnyugati szél élénkülhet meg – írja a Köpönyeg.hu.

A zivatarokat jégeső és viharos széllökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet nyugaton 26-29, máshol még 30-34 fok között alakul.

Viharfelhők Forrás: MTI/Varga György

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, és két hullámban valószínű zápor, zivatar: reggel és délután lehet többfelé csapadék. Délután keleten heves zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadással, jégesővel.

Erős lesz az északnyugati szél. Jelentősen felfrissülhet a levegő: délután 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet, és többórás napsütés ígérkezik, amelyet csak kevés gomolyfelhő zavar majd. Már csak elvétve lehet zápor.

Mérséklődik a kezdetben még élénk északnyugati légmozgás.

Napozó a Margitszigeten Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szerdán derült időre van kilátás, csapadék nem lesz. A ragyogó napsütésben gyorsan melegszik a levegő: délután ismét lehet már 30 fok körüli hőség.

Csütörtökön igazi strandidő valószínű sok napsütéssel. A délutáni gomolyfelhő-képződésből elszórtan lehet frissítő zápor, zivatar.