Dulakodtak a Városligetben

Közlekedési Múzeum
Budapest, 2015. december 17. Szakemberek emelik trélerre daruval a Közlekedési Múzeum épülete előtt 2001 óta kiállított M61,004-es NOHAB mozdony B vezetőfülkéjét 2015. december 17-én. Az 1999-ben Badacsonylábdihegyen balesetben összetört, majd leselejtezett mozdony vezetőfülkéjét a múzeum épületének újjáépítése miatt költöztetik új helyére, a tapolcai vasútállomásra. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Ligetvédők és egy csoport kopasz férfi között alakult ki dulakodás a Városligetben, akik a Közlekedési Múzeumot kerítették körbe az építkezés megkezdése miatt.
Vágólapra másolva!

Éjszaka dulakodás alakult ki Városligetben a Liget projekt ellen tiltakozó Ligetvédők és egy csoport kopasz férfi között - írja a 444.hu. Utóbbiak kordonokkal vették körbe a Közlekedési Múzeumot, hogy a tiltakozók ne akadályozhassák az építkezést.

Az esetről készült videó:

A Liget Budapest közleményében arról számolt be, hogy megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum épületének bontása. Azt írják, hogy a munkaterületet azért kerítik el hétfőtől, mert a helyszín az épület megbontása közben élet- és balesetveszélyes. Kiemelik, hogy a bontás során egyetlen fát sem szükséges kivágni, a kezdődő építkezés miatt érintett fákat pedig a Városligeten belül átültetik.