Vágólapra másolva!
Nincs döntés a Skála-gyilkosság egyik tettesének szabadlábra helyezéséről. A következő tárgyalás szeptemberben lesz, addig új elmeszakértői vélemény készül.
Vágólapra másolva!

Elnapolta a bíró a tárgyalást a Skála-gyilkosság egyik elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátása ügyében.

Juhászné Prágai Erika a Szegedi Törvényszék szóvivője közölte, a tárgyalás elnapolására azért volt szükség, mert az igazságügyi szakértő - a bíróság kötelező előírása ellenére - az elítélt személyiségéről szóló szakvélemény elkészítésébe nem vont be pszichológust. Az igazságügyi elme-orvosszakértői véleményt ki kell egészíteni a szeptember 7-ei következő tárgyalásra.

Három embert ölt meg

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki

bűnösnek a budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek az időtartalmát tíz évben határozta meg, és erre az időre elrendelte pártfogói felügyeletét. A bíróság külön magatartási szabályokat írt elő neki, amelyek megszegése esetén - ügyészi indítványra - a feltételes szabadság megszüntethető.

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa - megalapozatlanság miatt - hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta az elsőfokú bíróságnak, hogy a megismételt eljárásban szerezzen be szakértői véleményt az elítélt személyiségszerkezetéről.