Jogsi nélkül, részegen vezetett, hét autót tört össze

Parkoló autókat tört össze
Keszthely
Vágólapra másolva!
Elszíneződött a szonda annál a soproni férfinál, aki hét autót tört össze Keszthelyen, a Csík Ferenc sétányon lévő parkolóban. Kedden délután ő maga ment oda a rendőrökhöz arra hivatkozva, hogy elromlott az autója, ezért okozott balesetet. Akkor derült ki, hogy be van rúgva, és jogosítványa sincs.
Vágólapra másolva!
Egy összetört autó a hétből. A képre kattintva galéria nyílik Forrás: police.hu

A 30 éves soproni sofőr július 5-én néhány perccel 16 óra után sétált be a rendőrségre azért, hogy elmondja, mit tett. Akkor állapították meg, hogy nincs jogosítványa, az alkoholszonda pedig azt mutatta, hogy ivott. A rendőrök lefoglalták a kocsiját – írta meg a Police.hu

A férfi azt mondta,

elromlott az autója, ezért ment neki a parkolóban álló kocsiknak.

Az ittas vezetés miatt büntetőeljárás, amiatt pedig szabálysértési eljárás indult ellene, hogy nincs jogosítványa, tehát két külön büntetésre számíthat. Azt, hogy végül milyen ítélet születik, meghatározza, mennyire volt berúgva, ahogy az is, követett-e már el hasonló bűncselekményt.

– mondta az ittas vezetői ügyekre szakosodott Szuper Géza ügyvéd az Origónak, majd hozzátette, az, hogy kárt okozott, mindenképpen súlyosbító körülmény, az viszont enyhíthet a büntetésén, hogy feladta magát.