Vágólapra másolva!
Szeles, de nagyon szép napos idő várható csütörtökön, a hőmérséklet 26 fok körül alakul majd. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a sok napsütést csak fátyol- vagy gomolyfelhők zavarhatják meg, amelyekből csapadék sehol sem alakul ki - írja a Köpönyeg.hu. Délutánig gyakran lesz élénk az északnyugati szél, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. Friss lesz a reggel: 7 és 14 fok közé süllyed a hőmérséklet (az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghűvösebb). Délután mérsékelten meleg idő várható 22-26 fokos értékekkel. Szűnő hidegfronti hatás lesz.

Pénteken estig napos időre számíthatunk, csapadék nélkül. Estétől aztán északon már zápor, zivatar kialakulhat. A megélénkülő délnyugati széllel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: a csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

Szombat hajnalban és a reggeli órákban szórványosan, napközben inkább már csak az északkeleti területeken lehet zápor, esetleg zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. Egy gyenge hidegfront vonul át. A hőmérsékletben alig lesz változás: marad a 27 fok körüli maximum.

Vasárnap kitisztul az ég, és ragyogóan napos idő valószínű. Eső nem lesz. Erősödik a nappali felmelegedés: 26-31 fok ígérkezik délután.

Hétfőn igazi strandidő várható sok napsütéssel, és 30 fok feletti hőmérséklettel. A délkeleti szél élénk lesz.

Boldog névnapot, Apollónia!

Július 7. az év 188. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 177 nap van hátra.

Ma az Apollóniákat kell köszönteni.

Az Apollónia női név az Apollonius férfinév (magyar változata Apolló) női párja. A férfinév jelentése: Apollónak szentelt.

Az Olindák és a Villbaldok is ma ünneplik névnapjukat.

Ma ismét lesz meccs

A futball-Eb második elődöntőjét, a Németország–Franciaország kulcsmérkőzést az M4 Sport közvetíti, a Duna TV eközben viszont az Idétlen időkig című klasszikus vígjátékot küldi képernyőre, Bill Murrayvel is bolondozhat, aki unja a focit. Johnny Depp Betépve tántorog a Viasat3-on, Ben Affleck A tolvajok városában ténfereg a Film+-on, Sherlock és Watson is folytatja a nyomozást az AXN-en. Aki nyugalomra és szép képekre vágyik, az OzoneNetworkre kapcsoljon, Pécset és Baranya megyét láthatja ott madártávlatból.

Filmpremierek

  • Csontok és skalpok
  • Az ember, akit Ovének hívnak
  • A messzi Észak
  • Mike és Dave esküvőhöz csajt keres