Kövér: Ha a magyarok megvédik magukat, akkor Európát is védik

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyári tábora Kisvárdán
Kövér László az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyári táborában, Kisvárdán
Vágólapra másolva!
Kövér László szerint ha a magyarok képesek magukat megvédeni saját hazájukban, akkor ezzel az európai civilizációt és kultúrát is megóvják a migráció okozta identitás- és civilizációs válságtól.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés elnöke az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) kisvárdai nyári táborának keretében rendezett pénteki kerekasztal-beszélgetésen arról beszélt, minél több migránst fogad be és integrál Európa, annál nagyobb eséllyel fog bekövetkezni az a lehetőség, hogy később ők fogják integrálni a többségi társadalom európai kultúrájú, keresztény gyökerű tagjait.

Kövér László az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyári táborában, Kisvárdán Forrás: MTI/Balázs Attila

Ebben a témában számos politikai küzdelem és vita zajlik most Európában, ennek része lesz az október 2-án megtartandó magyarországi népszavazás is - hangsúlyozta a házelnök.

Ha képesek vagyunk az "Istentől adott szállásterületünkön" a kultúránkat megvédeni, akkor azzal nemcsak saját magunkat, hanem az európai civilizációt és kultúrát is megvédjük, amiről a nyugati-európai politikusok egy része már nyíltan lemondott - jelentette ki Kövér László.