Népszabadság: Simicska Lajos a Jobbik mellé áll

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
„Nagyon úgy tűnik, hogy Lajos ősztől bele fog állni a Vona-projektbe” – ezt mondta a Népszabadságnak Simicska Lajos közeli munkatársa. Az MSZP kosarat kapott a milliárdos nagyvállalkozótól, aki tavaly februárban nyíltan szakított Orbán Viktor miniszterelnökkel.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság szerint a választásokig hátralévő két évben valamilyen formában a Jobbikot fogja segíteni Simicska Lajos. Munkatársai szerint arról van szó, hogy az egykori fideszes pártpénztárnok politikai

ellensúlyt szeretne képezni,

a miniszterelnökkel szemben, és erre a Jobbiknál alkalmasabbat nem lát a pályán.

A Népszabadság szerint Simicska Lajos a Jobbikot fogja támogatni Fotó: Bielik István - Origo

„Viktorral szembeni haragja semennyit nem enyhült az elmúlt évben” – mondta egy ismerőse. De állítólag nemcsak ez vezérli, hanem az is, hogy attól tart, ha 2018-ig nem sikerül a kormány hatalmát gyengíteni, akkor a társadalom beletörődik a helyzetbe, az autonóm gazdasági szereplők maradéka is beáll a sorba, végül az ő hadállásai is összeomlanak.

Barátságosak a Jobbikkal

Vona Gábor egy interjúban ezt mondta Simicskáról:

A lap azt írja, a Simicska érdekeltségébe tartozó média egyre barátságosabb a Jobbikkal: bármit lép a kormány, elsőnek a párt tisztségviselőit reagáltatják, a „kellemetlenkedő” kérdések pedig megritkultak.

Simicska régről ismeri Molnár Gyulát Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egy magas rangú, neve elhallgatását kérő szocialista politikus is elismerte a lapnak, hogy

az MSZP is próbálta megszerezni a vállalkozó támogatását,

de nem járt sikerrel, Simicska szerint az MSZP-ből már kifogyott a lendület, bár az új elnök Molnár Gyulát még korábbról ismeri.