Vágólapra másolva!
Napokig esni fog. Megszűnik a hőség, délután nyugaton már csak 19–22, keleten 23–27 fok várható. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Eső, zápor, zivatar, jégeső

Csütörtökön a nap első felében többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Felhőszakadás és jégeső is kialakul, viharos szélrohamokkal. Napközben nyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, újabb csapadék főleg keleten lehet még. Zivataroktól függetlenül megerősödik, több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél, amellyel több fokkal hűvösebb levegő zúdul hazánk térségébe. Megszűnik a hőség: délután nyugaton már csak 19–22, keleten 23–27 fok várható. Erős hidegfronti hatással számolhatunk. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei is: vízátfolyásokra, erős oldalszélre, zivatarokban lecsökkenő látástávolságra van kilátás.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, záporok főleg a déli és a keleti tájakon fordulhatnak elő. A légmozgás erős marad. 23 fok körül alakul a csúcsérték.

Szombaton kelet felől kiterjedt csapadékrendszer éri el az országot, így egyre többfelé ered el az eső. Keleten lesz a nagyobb mennyiség, itt akár felhőszakadás is lehet. Az északi szél erős marad. Mindössze 17 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk – a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, már-már őszies idő.

Vasárnap délelőtt még többfelé, délután inkább már csak az északi országrészben valószínű eső, záporeső. 19 és 24 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete. Átmenetileg kissé mérséklődhet a légmozgás.

Boldog névnapot

Július 14. az év 196. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 170 nap van hátra.

Ma a Stellákat és Örsöket köszöntjük.

A Stella a latin Stella névnek a magyarban és a németben s-sel ejtett változata, a jelentése csillag. Az Örs régi magyar személynév, törzsnévből ered, talán a magyarokhoz csatlakozott három kabar törzs egyikének a nevéből. Ótörök eredetű, a jelentése férfi. Ma Bonaventúra, Esztellia, Ferenc, Herkules, Jusztusz, Kamill, Kamilló, Örsi, Zala, Zalán, Zalánka nap is van.

Távkapcsoló

Az RTL Klubon Lilu realityjének, a Keresem a családomnak az ismétlését lehet elkapni 21.30-tól, miközben a Duna TV-n ekkor már javában zajlik Jennifer Lopez és Matthew McConaughey romantikus története, a Szeretném, ha szeretnél. A Cinemaxon PacMan és társai támadnak a Pixelben, a Film+-on Bud Spencerre emlékezhetünk Az ördög jobb és bal keze 2-vel, a Super TV2-n pedig jön az Ébredj velünk, amelyben egy reggeli műsor kulisszái mögé pillanthatunk be Diane Keatonnal, Harrison Forddal. A Mozi+-on Tom Cruise durvul be a Mission Impossible – Fantom protokollban, az OzoneNetworkön a Fedezd fel! Föld 2050-nel azt tudhatjuk meg, hogy milyen lesz a bolygónk a jövőben.

Filmek

  • Halott férfi nem hord zakót - Paramount Channel - 19:15
  • A negyven az új húsz - DIGIFILM - 20:00
  • Ébredj velünk! - Super TV2 - 21:00
  • Mission: Impossible - Fantom protokoll - Mozi+ - 21:00
  • Konyec - Az utolsó csekk a pohárban - Duna TV - 22:20

Mozipremierek

  • Harc a szabadságért
  • Életem NAGY szerelme
  • Jégkorszak: A nagy bumm
  • A hegedűtanár
  • Emlékezz!
  • Az én csontsovány nővérem