Kósa: Kapcsolat van a terrorizmus és bevándorlás között

fidesz kongresszus 2015 kósa lajos
Vágólapra másolva!
Az Európában kialakult migrációs helyzet kéz a kézben jár a terrorizmussal – utalt a brüsszeli, a párizsi és a legutóbbi nizzai merényletekre Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője. 
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos feltette a kérdést: minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben az Európai Unió vezetői elismerjék, tarthatatlan az a migrációs politika, amelyet folytatnak. Ma már nem elég a részvétnyilvánítás – jelentette ki. Azt mondta:

Európa végleg megváltozott,

fel kell adni azt az álláspontot, amelyen Brüsszelben még ma is dolgoznak, hogy miként tegyék akadálymentesebbé a bevándorlást.

Kósa Lajos szerint mindegyik európai terrortámadás a bevándorlókhoz köthető, valamennyinek „az iszlám radikalizmushoz köthető szála van”. „Ez a terrorizmus nem pusztán az európai emberek életének kioltására törekszik, hanem az egész európai civilizációt, kultúrát, életfelfogást támadja” – jelentette ki, hozzátéve, „teljesen nyilvánvaló”, hogy összefüggés van a terrorizmus és az Európába illegálisan érkező tömegek között.

Kósa Lajos: A terrortámadások bevándorlókhoz köthetőek Fotó: Marton Szilvia - Origo

Már a brüsszeli és a párizsi terrortámadások is jelezték, hogy meg kell változtatni az Európai Unió migrációs politikáját, az éjszakai törökországi események pedig azt mutatják, hogy „az Európai Unió nem bízhatja saját határai védelmét másokra” – hangsúlyozta Kósa Lajos.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a migráció kezelésében

„életképes” megoldásokra van szükség,

erre Magyarország a legjobb példa, amely az európai uniós jogszabályoknak megfelelően biztosítja az országhatár, a schengeni határok védelmét. Kósa Lajos elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU szankcionálni akarja azokat az országokat, amelyek nem kérnek a kényszerbetelepítésből, és maguk akarják eldönteni, kivel kívánnak együtt élni.