Még ne hagyja otthon az esernyőjét

esernyő esős fut IDŐJÁRÁS MOZOG ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ
Járókelők szaladnak az esőben a budapesti Március 15. téren
Vágólapra másolva!
Kedden is számíthatunk több-kevesebb napsütésre, de a hétfőinél több lehet a gomolyfelhő, és az ország egyes részein várhatóak zivatarok. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gomolyfelhős lesz az ég, estére csökken majd a felhőzet.

Elsősorban az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon várható záporeső, kis valószínűséggel néhol zivatar is előfordulhat.

Napközben az élénk északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Szerdán még elszórtan zápor előfordulhat, megélénkül az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Járókelők szaladnak az esőben a budapesti Március 15. téren Forrás: MTI/Mohai Balázs

Csütörtökön már nem várható eső, többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Pénteken a sok napsütés mellett a déli óráktól erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés,

elszórtan zápor, zivatar kialakulhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar idején viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Boldog névnapot, Emília!

Július 19. az év 200. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 165 nap van hátra. Az Emília az Emil férfinév női párja. Jelentése: versengő, vetélkedő.

Mozipremierek

Közlekedés

A X. kerületi Salgótarjáni utcát lezárták a Pongrác út közelében a Gyöngyike utcánál, mert vízvezetéket javítanak várhatóan kedden estig.

Csepelen rendezvény (Csepel napja) miatt lezárják a Károli Gáspár utcát a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út között. Az érintett BKK-járatok (35, 38, 38A, 71, 138, 151, 179, 238, 278) módosított útvonalon közlekednek, több megállójuk kimarad.

A VII. kerületben útjavítás miatt korlátozásra kell számítani az Akácfa utcában, a Nagy Diófa utcában, a Kazinczy utcában és a Hársfa utcában a Rákóczi út és a Dohány utca között, a Madách Imre úton, a Csengery utcában és az Osvát utcában, valamint a Rózsák terén.

A VIII. kerületi Kiss József utcát lezárták filmforgatás miatt kedden 20 óráig. A 99-es és a 217E autóbusz terelt útvonalon közlekedik.