Részegen verte halálra élettársát

Vágólapra másolva!
Egy liter bor után már az asszony volt hibás mindenért, a győri férfi addig ütötte élettársát, míg az többé nem mozdult.
Vágólapra másolva!

Fűnyírást tervezett a győri pár, a kerti munka azonban veszekedésbe torkollt, majd emberölésig fajult – a 41 éves férfit most halált okozó testi sértéssel vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség.

A tragikus eset még 2015 szeptemberében történt: áldozat és tettes élettársak voltak, gyakran ittak együtt. ilyenkor a férfi agresszívvá vált, többször tettlegesen is bántalmazta párját.

Kertészkedni akartak

A gyilkosság napján éppen Devecserbe utaztak, hogy lenyírják a füvet az asszony családi házánál. A kerti munka előtt a sértett boltba ment, a várakozó férfi pedig megivott egy üveg bort.

A járólapba ütötte a fejét

Közös programjuk békésen indult, zenét hallgattak, de a vádlott idővel kötözködővé vált, sértegette az asszonyt, majd ütni kezdte. Az áldozat hiába próbálta lecsillapítani párját, a bántalmazó férfit már nem lehetett megállítani.

Az asszony a földre került, az ütések hatására pedig fejét a járólapba verte – és többé nem mozdult.

Állapotát látva a férfi hívta a mentőket, de a nő életét már a műtéti beavatkozás sem menthette meg. Ha az ügyben eljáró bíróság helyt ad a vádaknak, az elkövetőt nyolc év szabadságvesztésre is ítélhetik, ittassága pedig súlyosbító tényezőnek számít az ügy tárgyalása során.