Közeleg a kánikula

hőség nyár meleg kánikula margitsziget Hőség illusztráció a Margitszigeten
Hőség illusztráció a Margitszigeten
Vágólapra másolva!
Feledhetjük az esős napokat, ma 28 fok, a következő napokban pedig már 30 foknál is melegebb lesz az ország egyes részein. A fővárosban mától, a jövő év tavaszáig egyirányú lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán sok napsütésre lehet számítani, amelyet változó mennyiségű gomolyfelhőzet zavar. Ezekből a Dunától keletre lesz a több, ott hosszabb időszakokra is összeállhat a felhőzet. Főként az Északi-középhegységben és az Alföldön, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehet helyenként záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. Az északi, északkeleti szél a nappali órákban időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között valószínű.

Csütörtökön szintén sok napsütésre számíthatunk, estefelé helyenként zápor, esetleg zivatar is lehet. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Feledhetjük az esős napokat, érkezik a kánikula Fotó: Hirling Bálint - Origo

Pénteken is napos idő lesz, este a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott zápor, zivatar is kialakulhat. Szélerősödés zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Boldog névnapot, Illés!

Július 20. az év 201. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 164 nap van hátra. Az Illés név az Éliásból ered, jelentése: Jahve az én Istenem.

Filmajánló

Vissza a jövőbe 2 - TV2 - 21.25

Fényes szelek - Duna TV - 21.30

Kontroll - Filmcafe - 20.45

A Plútó vonzásában - National Geographic Channel - 21.00

Közlekedés

A Dráva utcában a Népfürdő utcánál, valamint a Pesti alsó rakpart Dráva utcai le-, és felhajtóján korlátozásra lehet számítani út- és közműépítés miatt. A 15-ös és a 115-ös autóbusz Angyalföld irányában terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Dráva utca megállóhelyet.

Mától

a Pesti alsó rakpartot dél felé egyirányúsítják a Dráva utcától a Margit hídig,

azonban a lehajtót csak a Kárpát utca–Révész utca útvonalon át lehet elérni. Az alsó rakpart forgalmát észak felé a Margit hídnál az Újpesti rakpart–Bessenyei utca–Kárpát utca–Révész utca útvonalra terelik.