Fényűző, milliomos esküvő a budai Várban

A dubaji esküvő helyszíne
Vágólapra másolva!
Soha nem látott pompával díszítették fel a budai Várban az oroszlános udvart szombat estére. Mesebeli környezetben, királyi gazdagsággal, díszvilágítással, tűzijátékkal várták a szervezők a Londonban élő arab párt, akik úgy döntöttek, Budapesten házasodnak össze. A szervezőkkel arról beszélgettünk, hogy miért éppen a magyar fővárost választotta a család, és milyen előkészületekre volt szükség ahhoz, hogy ezt a pompás, csillogó, nagyon gazdag esküvőt létrehozzák.
Vágólapra másolva!

A pár fél évvel ezelőtt úgy döntött: szikrázóan pompás esküvőt szeretne – Törökországban. Készültek is rá, már fél éve elkezdték szervezni a világraszóló esküvőt.

– mondta Helmeczi Dóra, a Budapest Wedding esküvőszervezője. Akkor viszont már nem sok idő maradt az esküvő megszervezésére – és még azt sem tudták, hogy hol legyen. Gondolkodni kezdtek, és három újabb helyszínt találtak ki – úgy tervezték, hogy a három város közül választják majd ki, hol legyen a szertartás.

Milánó, Firenze és Budapest versenyzett. Mindhárom városból kértek ajánlatokat, képeket, videókat, katalógusokat, hogy megnézzék, mire számíthatnak. Aztán az esküvő előtt egy héttel úgy döntöttek: Budapest lesz a befutó. Itt akarnak összeházasodni, mert itt biztonságban vannak.

Az esküvő helyszíne Forrás: Erdélyi Gábor / Budapest Wedding

Az esküvő szervezői azonnal munkához láttak. Nem kis feladat állt előttük: egy nagyon gazdag arab családnak kellett elképesztően fényes, rendkívüli esküvőt szervezni. Az ifjú pár az esküvő előtt pontosan egy héttel meg is érkezett Budapestre, hogy a felajánlott helyszínek közül válasszanak. Helmeczi Dóra azt mondta: több helyszín is érdekelte volna a párt: így a Vigadó, az Operaház, a Nemzeti Galéria és a Savoya-terasz is. Végül a Várban, az oroszlános udvar mellett döntöttek – akkor persze még nem lehetett tudni, hogy zuhog majd az eső egész nap.

Dóra először azon gondolkodott – ahogy az Origónak elmondta –, hogy egyáltalán képesek-e ilyen rövid idő alatt ilyen nagyszabású esküvőt megrendezni. Aztán a kollégáival úgy döntöttek: belevágnak.

Azt tudták, hogy nem mindennapi rendezvény lesz. A család ugyanis mérhetetlenül gazdag. Azt nem akarták, hogy elmondjuk: kik ők valójában. Elég annyit tudni, hogy

a világ legnagyobb vállalkozásaiban van részesedése a vőlegény édesapjának. Lényegében akárhová elmehettek volna összeházasodni – a világ legdrágább városaiba, egy szigetre vagy a legfényűzőbb szállodába, bárhol a világon. Mégis Budapestet választották.

Dóra azt mondta: egyszerűen azért, mert szép. Mert megtetszett nekik.

Forrás: Erdélyi Gábor / Budapest Wedding

Elkezdődött a lázas munka egy héttel az esküvő előtt. Az ifjú pár elmondta, mit szeretnének, és eszerint kezdték el a szervezést. De nemcsak ez volt a legnagyobb kihívás, hanem az is, hogy, természetesen, még az utolsó percekben is változtattak a vendégek az eredeti elképzelésen – és persze ezeknek is meg akart felelni a szervező team. De sikerült. Minden úgy lett, ahogy a család akarta, és – bár egész este és éjjel zuhogott az eső – semmiben nem találtak hibát. Azt mondták az esküvő végén a szervezőknek:

Forrás: Erdélyi Gábor / Budapest Wedding

A képeken látszik, hogy mennyire csodálatos volt a helyszín. A család nem akarta, hogy olyan fotók is megjelenjenek, amelyeken ők is rajta vannak – így csak az üres sátrat és a díszítést tudjuk megmutatni.
Győri Gábor, a Budapest Wedding rendezvényszervezője azt mondta: ez a rendezvény rekord volt a cég életében.

Forrás: Erdélyi Gábor / Budapest Wedding

Csak a virágdekoráció több millió forintba került. Az egész esküvő költségvetése pedig egy nagyobb budai lakás ára volt. Ebben persze nincs benne a szállás, a vendégek elszállásolása, az étkezés és az egyéb, kiegészítő programok. Mert a család és a vendégek nem egy napra érkeztek a fővárosba, hanem csaknem egy hetet itt töltöttek, és számos programot szerveztek nekik. Ráadásul maga az esküvő sem csupán ebből az egy éjszakából állt. Előző nap volt próbavacsora, és a menyasszony felkészítése is külön program volt.

Az esküvő éjszakáján a vendégek négyfogásos vacsorát kaptak, amelyre a főszakácsot Isztambulból rendelték a magyar fővárosba, és volt büfédesszert is. Ültetett fogadás volt a fényűzően feldíszített sátorban, ahol külföldről származó alapanyagokból készült ételeket szolgáltak fel.

Forrás: Erdélyi Gábor / Budapest Wedding

A szervezőknek egyetlen gondjuk volt csupán: nem rendezhették meg ezt a fényűző esküvőt ott, ahol eredetileg szerette volna a pár. Ahogy már korábban Helmeczi Dóra elmondta: több helyszínt is kiválasztott a fiatal pár: például a Nemzeti Galériát és a Vigadót. De ezeken a helyeken nem engednek esküvőket szervezni. Céges bulikat, egyéb más rendezvényt lehet, de esküvőt nem. A Budapest Wedding szervezői azt szeretnék, ha előttük is megnyílhatnának ezek a helyszínek, mert akkor még több hasonlóan nagyszabású, fényűző nemzetközi esküvőt lehetne hozni Budapestre.