Készüljön az új forgalmi rendre a Petőfi hídnál!

Vágólapra másolva!
Közműfelújítás miatt hétfőn lezárják a Petőfi híd budai hídfőjének északi lehajtóját, ezért várhatóan augusztus 7-éig a híd felől nem lesz elérhető sem a budai felső, sem a budai alsó rakpart - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
Vágólapra másolva!

Aki észak felé tart, annak ebben az időszakban Pesten a Közraktár utca-Pesti alsó rakpart, Budán az Irinyi József utca-Budafoki út-Szent Gellért rakpart útvonal használata ajánlott.

A budai rakpartok felől pedig az Irinyi József utca-Október huszonharmadika utca útvonalat a Műegyetem rakparton, a Bertalan Lajos utcán és a Budafoki úton haladva lehet legkönnyebben megközelíteni - közölték.

Az északi fel- és lehajtó lezárása miatt módosul a 153-as autóbusz útvonala: nem érinti az Egyetemváros-A38 hajóállomás és a Petőfi híd, budai hídfő megállóhelyet. A megváltozott vonalszakaszon a buszra a 33-as és a 133A megállóiban lehet felszállni.

A BKK azt is jelezte, hogy augusztus 3-ától várhatóan 14-éig egyirányúsítják a Petőfi híd déli fel- és lehajtóját a rakpartok irányába. A rakpart felől ebben az időszakban a Petőfi híd a Bertalan Lajos utca-Stoczek utca-Egry József utca-Karinthy Frigyes út-Irinyi József utca vagy a Magyar tudósok körútja-Warga László út-Bogdánfy út útvonalon közelíthető meg.

A Buda felé közlekedőknek a Rákóczi híd használatát javasolják.