Vágólapra másolva!
Hiába mentette fel nemrég a bíróság jogerősen a sikkasztás és ügyvédi visszaélés vádja alól az egykori sztárügyvédet, Ruttner György egy másik, munkaügyi pert elveszített. Emiatt most kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Az ügyvéd szerint szinkronba kell hozni más döntéseket a felmentő ítéletével.
Vágólapra másolva!

"Engem a bíróság nemrég bűncselekmény hiányában jogerősen felmentett, ezért álláspontom szerint ezzel az ítélettel szinkronba kell hozni más döntéseket, határozatokat is" – ennyit mondott az Origónak Ruttner György, aki a továbbiakban nem kívánta sem kommentálni, sem értelmezni azt, hogy a minap a Budapesti Ügyvédi Kamara kizárta őt a soraiból.

Már nem kamarai tag

A Jogászvilág portál a Budapesti Ügyvédi Kamara július 20-i hírlevelére hivatkozva közölte: "A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a közelmúltban elutasította dr. Ruttner György keresetét, amellyel az ellene hozott jogerős fegyelmi kizáró határozatot támadta. A Kamara a kizárás fegyelmi büntetést végrehajtotta, és az eljárás alá vont ügyvédet törölte tagjai sorából."

Ruttner György nem kívánta értelmezni a kizárásáról szóló nyilatkozatot Fotó: Origo

Amire pedig Ruttner utalt az Origónak, az egy június 29-i büntetőbírósági ítélet. Akkor a Székesfehérvári Törvényszék helybenhagyta a Székesfehérvári Járásbíróság tavaly decemberi elsőfokú ítéletét, és bűncselekmény hiányában felmentette Ruttnert a sikkasztás, az ügyvédi visszaélés és a hamis tanúzásra felhívás vádja alól is.

Tízmilliókat bíztak rá

Mint arról az Origo is beszámolt, az ügyvédet két korábbi ügyfele jelentette fel, mert szerintük elsikkasztotta a letétbe tett pénzüket. A történet még 2012-ben kezdődött. A Kozák testvérpár 30-30 millió forintot letétbe helyezett az ügyvédnél, aki cserébe felajánlotta nekik, hogy olcsón ingatlanhoz juttatja őket.

Ebből végül nem lett semmi, Ruttner viszont nem fizette vissza a pénzt.

A büntetőperben az első-, majd a másodfokú bíróság is kimondta, hogy a 30-30 millió forint nem ügyvédi letét volt, hanem uzsorakölcsön, amit Ruttner azért vett fel, mert nem tudta fizetni devizahiteleit.

A döntéssel egy időben a jogász vidéki birtokát is feloldották a hatósági zár alól.

Az ügyvéd az Origo azon kérdésére nem kívánt válaszolni, hogy a kamarai kizárás miatt fel kell-e adnia ügyvédi praxisát, és a Budapesti Ügyvédi Kamara azon közlésére sem, miszerint "a végrehajtott fegyelmi határozat nincs összefüggésben azon ügyekkel, amelyekben a büntető bíróság nemrégiben felmentő ítéletet hozott".