Rosszul lett, majd meghalt egy Balaton Soundon bulizó lány

2016. 07. 10., Balaton, Balaton Sound, fesztivál, Party, Telekom, Zamárdi 2016. 07. 10. Balaton Balaton Sound Party Telekom Zamárdi fesztivál
Vágólapra másolva!
Rosszullét miatt látták el a Balaton Soundon bulizó fiatalt, a lány azonban összeesett, és úgy beütötte fejét, hogy a kórházban sem tudtak segíteni rajta. A rendőrség szerint csak baleset történt, de a kábítószer-fogyasztás lehetőségét is vizsgálják – a Sound szervezői szerint viszont házon kívül történt az eset, a lányon pedig nem saját egészségügyi csapatuk segített.
Vágólapra másolva!

Belehalt fejsérülésébe az a 18 éves lány, akit mentővel szállítottak el a Balaton Soundról. Az áldozatot először rosszullét miatt szállították be a fesztivál egészségügyi részlegére.

Ott inni kapott, de állapotát nem tartották veszélyesnek, és ellátása után el is engedték a fiatal lányt – állítja az esetről elsőként beszámoló Bors.

A bulvároldal úgy tudja,

az áldozat ezután esett össze, feje pedig a betonhoz csapódott.

Ekkor azonnal mentőt hívtak hozzá, és kórházba szállították, de életét a szakszerű orvosi ellátás sem menthette meg.

A Balaton Soundon bulizott, a szervezők szerint mégis a fesztivál területén kívül lett rosszul a fiatal lány Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Drogról beszélnek

A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben, ami azt jelenti,

nem történt idegenkezűség.

A lap viszont arról ír, hogy a fiatal áldozat valamilyen szer hatása miatt szorult először ellátásra – a lány családja pedig felvette a kapcsolatot egy jogásszal, tudni szeretnék, hogy pontosan mi történt a gyermekükkel.

Napokig küzdöttek érte

Értesüléseink szerint a lány július 9-én lett rosszul és esett össze, és a napokban halt meg a kaposvári kórházban. A halálesettel kapcsolatban a Kaposvári Rendőrkapitányság indított közigazgatási eljárást – ennek menetéről és eredményeiről nem nyilatkozhatnak, de úgy tudjuk,

a kábítószer-fogyasztás lehetőségét is vizsgálják.

Ha ez beigazolódik, újabb eljárás is indulhat az ügyben.

Házon kívül történt?

Érdeklődtünk a Balaton Sound szervezőinél is, hogy

  • az áldozat milyen állapotban, panaszokkal érkezett az egészségügyi személyzethez,
  • elkísérte-e valaki, és mit tudott rosszullétéről,
  • az áldozat milyen ellátást kapott, és miért engedték el később.

Vető Viktória, a Sziget iroda sajtófőnöke sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, de hangsúlyozta, hogy

a halálos kimenetelű baleset a fesztivál területén kívül történt, a lányon pedig nem a Sound egészségügyi csapata segített.

A kérdésre, hogy első körben akkor ki kezelhette az áldozatot, Vető Viktória azt mondta, az Országos Mentőszolgálat szállította el a sérültet.

Ájult lányok az öltözőben

A tragikus eset azután kapott nyilvánosságot, hogy két – más források szerint három – lányt találtak eszméletlen állapotban a Sound egyik sztárfellépője, a kanadai DVBBS duó öltözőjében.

A DVBBS július 9-i fellépése a Balaton Soundon, a buli később botrányba fordult Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A lányok italába valószínűleg drogot kevertek, a csapat egyik tagja ellen szexuális erőszak gyanújával nyomoz a rendőrség. A Sound és a Sziget szervezői lemondták a banda Szigeten tervezett fellépését.