Heves esőzés, elöntötte a víz Budapestet

vihar, eső, időjárás
Vágólapra másolva!
A délután rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű eső nehezen tud elszivárogni az utakról, emiatt az autós és a közösségi közlekedésben is fennakadások vannak Budapest-szerte. A BAH-csomópontnál például csak egy sáv járható, a csatornákból pedig 1,5 méter magasra tör fel a víz. Sok mentési munkájuk akadt a tűzoltóknak is.
Vágólapra másolva!

Komoly fennakadásokat okozott a főváros közlekedésében a heves eső és vihar: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint minden útvonalon lelassult a forgalom, a BKK járatai is megnövekedett menetidővel közlekednek.

Kedvezőtlen az időjárás a BKK-nak

Már amelyik közlekedik, ugyanis a BKK arról is tájékoztatott, hogy a 60-as villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Svábhegy és a Széchenyi-hegy között, korábban pedig egy időre le kellett állítani az 50-es villamost a Villanytelep és a Szarvas csárda tér között "a kedvezőtlen időjárás miatt". A Libegő a vihar miatt nem üzemel.

Nem könnyű haladni a BAH-csomópontnál Forrás: Origo

Az Origo tudósítója szerint kritikus a helyzet a fővárosban például a BAH-csomópontnál, ahol csak egy sáv járható, mert a többin áll a víz.

Az úttesten sok helyütt 30 centis víz áll, illetve az elfolyni nem tudó víz a csatornákból bugyog vissza,

nem ritkán 1-1,5 méteres magasságba is fellövelve.

Ítéletidő tombol Budapesten Forrás: Origo

Az időjárás miatt húsz perccel később kezdődött, majd többször is

félbeszakadt a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése, mivel heves zápor nyomán nagy mennyiségű víz került a pályára.

A tűzoltók sem pihentek

A kora délutáni felhőszakadás után számos bejelentés érkezett a fővárosi katasztrófavédelemhez is: főleg a XVIII. és XIX. kerületből, illetve a szomszédos Vecsésről, továbbá a budai oldalon a XI. és a XII. kerületekből: ezeken a területeken okozott nagy gondot a csapadék és a vele járó szél.

Családi és társasházak pincéjében, garázsában álló esővíz eltávolításához, aluljáró alatt rekedt gépkocsi mentéséhez, leszakadt villanyvezetékekhez, veszélyesen megdőlt fákhoz kaptak riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók.

A vecsési Achim András utcában teljesen elmerült a vízben egy gépkocsi az aluljárónál.

A kocsiban a tűzoltók kiérkezésére már nem tartózkodott senki. Ugyancsak Vecsésen, a Lincoln úton a vasúti aluljáróban áll mintegy másfél méter magasan a víz.