Őt keresik a gödöllői lány halála miatt

Szénás Lajos
Őt keresik a rendőrök a tragikus kimenetelű gödöllői autórablás miatt
Vágólapra másolva!
A rendőrség fénykép és név alapján keresi a tragikus kimenetelű gödöllői autórablás gyanúsítottját. Szénás Lajos eltűnt a bűntény éjszakáján.
Vágólapra másolva!

A 35 éves Szénás Lajost keresi a Pest megyei rendőr-főkapitányság a csütörtök éjjel, Gödöllőn történt, halálos kimenetelű autórablás miatt.

Halála előtt küzdött a rablóval

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, egy 24 éves nő vesztette életét, amikor a rablótól próbálta visszaszerezni autóját. A Turay Ida színház munkatársa, Zsófia otthona közelében állt meg a gödöllői Rét utcában – kiszállt a járó motorú Hyundaiból, hogy kinyissa házuk kapuját.

Egy férfi azonban beugrott a helyére, és tolatás után próbált elhajtani.

Zsófia a rablóval is szembeszállva próbálta visszaszerezni autóját Forrás: Facebook

Zsófia azonban küzdött az autó megtartásáért, a járműbe kapaszkodva akadályozta a rablót. Egy hirtelen kormánymozdulat után

a kocsi egy közeli, két méter mély árokba borult, maga alá temette a fiatal nőt, aki azonnal meghalt.

Áldozatnak hitték

Úgy tudjuk, az autó zuhanásának több szemtanúja volt, akik a bűncselekményt és a jármű alá szorult testet sem látták – ezért a gyanúsítotton próbáltak segíteni, és kiemelték a roncsokból. A férfi ezután egyszerűen

elsétált a helyszínről.

A rendőrség késő este 11 körül nagy erőkkel kivonult a tragikus kimenetelű rablás helyszínére, a városból kivezető utakat pedig lezárták. Az adatgyűjtés során jutottak el Szénás Lajos nevéhez, a férfit azonban nem sikerült elfogniuk.

Őt keresik a rendőrök a tragikus kimenetelű gödöllői autórablás miatt Forrás: Police.hu

Ha látta, telefonáljon!

A főkapitányság körözést adott ki ellene, a lakosság segítségét is kérik. Aki felismeri a képen látható férfit, tud hollétéről vagy a bűncselekmény részleteiről, az hívja a 06-1-236-2883-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.