Százával jönnének

gépkarabély
Röszke, 2015. szeptember 12. Katonák a magyar-szerb határ a Horgos-Szeged vasútvonalhoz közeli szakaszán, ahol elkezdődött az ideiglenes biztonsági határzár hiányzó szakaszának építése 2015. szeptember 12-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig 211 határsértőt tartóztattak fel Magyarországon. Pénteken 103, szombaton 30, vasárnap 57 migránst tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb–magyar határnál szolgáló rendőrök és katonák. Más külső határszakaszokon 21 határsértőt fogtak el a hétvégén. 
Vágólapra másolva!

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül feltartóztatnak,

visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

Azok ellen, akik bizonyíthatóan átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Katonák a magyar–szerb határ a Horgos–Szeged vasútvonalhoz közeli szakaszán Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az elmúlt héten a szerb–magyar határ térségében összesen 411 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza az egyenruhások, a megelőző héten – július 18-tól 24-ig – ez a szám 414 volt. Más külső határszakaszon és mélységben csupán naponta néhány embert fogtak el – derül ki a rendőrségi összesítésből.