Vágólapra másolva!
Magán kívül volt a dizájnerdrogtól, a segítségére érkező mentőst hasba szúrta a 16 éves fiú. Akár tizenöt évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Hallucinációkkal viaskodott, de közben majdnem gyilkolt is egy fővárosi 16 éves fiú. A dizájnerdrogot fogyasztó kamasz tavaly november 3-án lett rosszul egy XXI. kerületi társasház liftjében.

Tombolt a mentőautóban

A lakók mentőt hívtak hozzá, az ápolók pedig egy beteghordószékbe csatolva próbálták kórházba szállítani. A drogtól hallucináló fiú útközben azonban egyre hevesebben vergődött, majd az ápoló kérése ellenére kicsatolta biztonsági övét, és egy

zsebkést húzott elő a mentőautó padlóján heverő iskolatáskából.

Önkívületben szúrt

Ekkor már nem lehetett hatni rá: felállt, kipattintotta a kést, és egy határozott mozdulattal

hasba szúrta a vele szemben álló ápolót.

Többször is döfött volna, de a vérző sértett belekapaszkodott a kés pengéjébe. A mentőápoló autóban utazó kollégája is közbeavatkozott, ám az őrjöngő drogost végül a sofőr fogta le a rendőrök kiérkezéséig.

A megkéselt mentős életveszélyes állapotba került,

életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Támadója ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, a bűncselekmény miatt akár 15 év börtönt is kiszabadhatnak a fiatalkorú vádlottra.