Előzetesbe került három embercsempész

Vágólapra másolva!
Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett a Battonyai Járási Ügyészség két pakisztáni és egy román férfit, akik egy huszonöt emberből álló migránscsoportot hoztak illegálisan Magyarországra a múlt héten - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A két pakisztáni férfi múlt kedden két szírt, tizenkilenc pakisztánit és négy afgánt vezetett át a zöldhatáron Romániából Magyarországra. A migránsok ezután a Békés megyei Battonya és Mezőhegyes közötti mezőgazdasági területen várakoztak a román embercsempészre, aki őket fejenként 200 euróért egy hamis forgalmi engedéllyel és hamis rendszámmal rendelkező járművel Budapestre akarta továbbvinni.

Kiszúrta a hőkamera

A határrendészek hőkamerával vették észre a migránsokat, akik gyalogosan Romániából Magyarország felé haladtak. Az átvizsgálás során az egyik pakisztáni embercsempésznél kábítószert találtak.

Társukat a határon fogták el

A csoport elfogásáról a román embercsempész telefonon értesült, ezért a battonyai határátkelőhelyre ment és Magyarország területéről kilépésre jelentkezett, de őrizetbe vették. A huszonöt határsértőt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a visszafogadási egyezmény alapján átadta a román határőrizeti szerveknek.