Ötmilliós cigarettafogás Hevesben

Vágólapra másolva!
Négyezer doboz adójegy nélküli cigarettát és tizenhárom kilogramm vágott dohányt foglaltak le az adóhatóság pénzügyőrei a múlt héten. Az ügyben orgazdaság miatt büntetőeljárás indult.
Vágólapra másolva!

A pénzügyőrök a hevesi Andornaktályán állítottak meg egy autót, a csomagtartójában nejlonzsákokba és kartondobozokba csomagolva mintegy kétezer doboz adójegy nélküli cigarettát találtak.

Mivel az ellenőrzéskor felmerült, hogy a sofőr a cigarettát egy egri pincében tárolja, a pénzügyőrök ott is ellenőrzést tartottak. A pincében további ezerhatszáz doboz ukrán eredetű adózatlan cigarettát és mintegy fél kilogramm vágott dohányt találtak.

A pénzügyi nyomozók később

házkutatást tartottak a sofőr és a pince tulajdonosának lakásán is.

A sofőr lakásához tartozó közös tárolóban még háromszázhatvan doboz cigarettát és több mint tizenkét kilogramm vágott dohányt tároltak.

A három helyszínen talált, csaknem ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát és vágott dohányt a NAV lefoglalta, az ügyben orgazdaság gyanúja miatt büntetőeljárás, jövedéki törvénysértés miatt jövedéki eljárás indult. A bírság összege meghaladja az ötmillió forintot.