Rétvári: Ha nincs észnél Európa, szomorú jövője lesz

Rétvári Bence interjú
Interjú Rétvári Bencével, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium politikai államtitkárával.
Vágólapra másolva!
A KDNP alelnöke szerint a migráció nem más, mint Európa iszlamizációjának kezdete, így "a fő kérdés most az, hogy ki integrál kit". Rétvári Bence azt is mondta, hogy ha Európa nincs észnél, akkor szomorú jövőképre számíthat.
Vágólapra másolva!

Ha nincs észnél Európa, ha nincs valóság- és veszélyérzet, akkor igen szomorú a lehetséges jövőképe is - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Rétvári Bence parlamenti államtitkár, a KDNP alelnöke.

Most az a kérdés, ki integrál kit

A parlamenti államtitkár a lapnak kifejtette: a muszlim narratívában

a migráció nem más, mint Európa iszlamizációjának kezdete, így "a fő kérdés most az, hogy ki integrál kit".

Úgy vélte, az október 2-i kötelező kvótáról szóló népszavazásnak gigantikus hatása lehet az európai politikai elitre, az ezzel kapcsolatos brüsszeli fenyegetések viszont "értelmezhetetlenek egy demokrata számára".

Rétvári Bence szerint a kvótareferendumnak "gigantikus hatása" lehet Forrás: Origo

"Természetesen, aki békés szándékkal érkezik vagy üldöztetés elől menekül, annak segítséget és menedéket kell nyújtani. Amikor viszont valakik országról országra mennek a jobb élet reményében, azt már másképp kell kezelni, mert láthatóan nincs közvetlen veszélynek kitéve az életük" - emelte ki a parlamenti államtitkár.

A muszim hitet is okolta

Mint mondta, alapvetően rosszul tekint a bevándorlás kérdésére az, aki kihagyja belőle a vallási dimenziót, mert szerinte van szerepe a muszlim hitnek abban, hogy Európában eluralkodott a feszültség. Kifejtette, hogy egyes számítások szerint

ha minden így folytatódik, 2070-re a világban élő muzulmánok száma meghaladja majd a keresztényekét.

Beszélt arról is, hogy a referendumnak óriási jelentősége lesz, hiszen a 21. század első felének legfontosabb összeurópai kérdéséről lehet nyilatkozni. Arról a helyzetről, amely nemzedékekre befolyásolja az emberek jövőjét, az európai állampolgároknak kell véleményt mondaniuk - hívta fel a figyelmet Rétvári Bence.