Meghalt Granasztói György

Granasztói György Foglalkozás FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré professzor SZEMÉLY tudományos szakember tudós Budapest, 2011. március 31.
Granasztói György történész, az MTA doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pro
Budapest, 2011. március 31. Granasztói György történész, az MTA doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusa áll az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karának udvarán. A miniszterelnök április 1-jei hatállyal Granasztói Györgyöt nevezte ki a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetőjévé. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Granasztói György történész, egyetemi tanár és miniszterelnöki főtanácsadó 78 éves volt.
Vágólapra másolva!

Hetvennyolc éves korában elhunyt Granasztói György történész, egyetemi tanár, professor emeritus, miniszterelnöki főtanácsadó - tudatta a család. Temetéséről később intézkednek.

A Miniszterelnökség saját halottjának tekinti

A Miniszterelnökség Granasztói Györgyöt saját halottjának tekinti. Granasztói György 1938. március 28-án született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) történelem-francia szakán végzett, pályáját 1962-ben Győrben középiskolai tanárként kezdte.

Granasztói György történész, az MTA doktora 78 éves volt Forrás: MTI/Soós Lajos

1968 és 1983 között a Magyar Tudományos Akadémia Történelemtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa volt. 1985-től az ELTE-n tanított.

1990-től 1994-ig brüsszeli és luxembourgi nagykövet volt, akkreditálva a NATO-hoz is.

A professzor 2015 óta tagja volt a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottságnak. Kutatási területei közé tartozott a várostörténet, a középkori és kora újkori magyar történet, a számítógépes módszerek alkalmazása a történettudományok kutatásában, továbbá szépirodalmi munkái is megjelentek.