Az időjárás nem zavarja meg az augusztus 20-i ünnepségeket

aug 20 tűzijáték
Budapest, 2015. augusztus 20. Ünnepi tűzijáték a Duna felett Budapesten 2015. augusztus 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Változékony lesz a héten az időjárás, de az augusztus 20-i ünnepségek idején száraz, napos idő várható kánikulával.
Vágólapra másolva!

Az északi szél néha megélénkül. Az ország nagy részén 22 és 27 fok között, délen 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerda délutánig erősen gomolyfelhős lesz az ég, és többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Felhőszakadás is előfordul – jósolja a Köpönyeg.hu.

Délutántól csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki csapadék. Mérsékelt marad a felmelegedés: 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön a napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Délelőtt még csak a dunántúli tájakon, délután már a középső országrészben is előfordulhat zápor. Erősödik a nappali felmelegedés: 29 fok körüli maximumok lehetnek.

A tavalyi tűzijáték Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Pénteken erősen felhős lesz az ég. Az ország nyugati felén többfelé, keleten csak elszórtan valószínű zápor, zivatar. Nyugaton 20 és 25, keleten 26 és 32 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton, a nemzeti ünnepünk napján napos, száraz idő várható. Kicsi az esély záporra, zivatarra. Hőség ígérkezik 30 fok körüli csúcsértékkel.

Vasárnap eleinte folytatódik a meleg, nyári idő, majd délután a magasra törő gomolyokból mind több helyen törnek ki zivatarok. A zivatarok érkezése előtt 30–36 fokos értékekkel tetőzhet a hőség.

Fronthatásra egész héten nem kell számítani.