Gyönyörű augusztusi napunk lesz

Balaton vitorlás szennyezés
Siófok, 2013. augusztus 23. Vitorláshajó és motorcsónak szeli a hullámokat a Balaton vizén az augusztusi napsütésben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Az ország nagy részén 22 és 27 fok között, de délen 30 fok körül alakul a ma hőmérséklet. Ma van a Sziget Fesztivál utolsó napja. Ma ünnepli születésnapját Egerszegi Krisztina és Madonna is. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Gomolyfelhők mindenütt

Kedd hajnalban délen még többfelé lehet zápor, zivatar - írja a Köpönyeg.hu. Napközben átmenetileg csökken, majd újra megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakul ki ismét zápor, zivatar (legkisebb eséllyel ÉNy-on). Az északi szél néha megélénkül. Vas és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Ebben a két nyugati megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Többnyire kellemes meleg lesz.

Az ország nagy részén 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, de délen 30 fok is lehet.

Szerda délutánig erősen gomolyfelhős lesz az ég, és többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Felhőszakadás is előfordul. Délutántól aztán csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki csapadék. Mérsékelt marad a felmelegedés: 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön a napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Délelőtt még csak a Dunántúli tájakon, délután már a középső országrészben is előfordulhat zápor. Erősödik a nappali felmelegedés: 29 fok körüli maximumok lehetnek.

Pénteken erősen felhős lesz az ég. Az ország nyugati felén többfelé, keleten csak elszórtan valószínű zápor, zivatar. Nyugaton 20 és 25, keleten 26 és 32 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton nemzeti ünnepünk napján napos, száraz idő várható. Kicsi az esély záporra, zivatarra. Hőség ígérkezik 30 fok körüli csúcsértékkel.

Vasárnap eleinte folytatódik a meleg, nyári idő, majd délután a magasra törő gomolyokból mind több helyen törnek ki zivatarok. A zivatarok megérkezte előtt 30-36 fokos értékekkel tetőzhet a hőség.

Boldog névnapot

Augusztus 16. az év 229. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 137 nap van hátra.

Ma az Ábrahámokat köszöntjük.

Az Ábrahám héber eredetű férfinév. Bibliai jelentése: sokaság atyja (Avráhám). A bibliai pátriárka eredeti neve Ábrám (Avrám – felemelt, felmagasztosult atya volt.) A hosszabb névváltozatot akkor kapta, amikor Isten megígérte neki: „népek sokaságának atyjává teszlek".

Isten éltesse!

  • Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai bajnok úszónő ma 42 éves.
  • Madonna, amerikai-olasz énekesnő, színésznő ma 58 éves.
  • Farkasházy Réka, színésznő ma 39 éves.
  • Sas István reklámfilm rendező, médiaszakértő ma 70 esztendős.
Egerszegi Krisztina, Boldog születésnapot, Egérke! Forrás: MTI/Németh Ferenc

A Sziget Fesztivál miatt

Nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV, a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul, nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon, rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől.

Távkapcsoló

Aki nem látta annak idején, az HBO3-on bekapcsolódhat a Maffiózókba, itt indul a hatodik évad. A Duna TV-n a Lourdes - Szent Bernadett legendája című drámasorozat kezdődik 23.25-kor, az RTL Klubon pedig sokak kedvence, a Szulejmán folytatódik. A TV2-n a Pókember harmadik része ejtheti foglyul a nézőket, miközben az OzoneNetworkön indul A robotok kora című ismeretterjesztő sorozat, amelyből megismerhetjük a mesterséges intelligencia lehetőségeit.

Pókember Forrás: InterCom

Mozipremierek

Elliot, a sárkány
Ben Hur
Pattaya
Haverok fegyverben
Sing Street