Legyen önnél esernyő!

Angyalos esernyő
Angyalos esernyőt tart egy férfi a Szent Péter téren Vatikánban
Vágólapra másolva!
Változó az időjárás ezen a héten. Biztos, ami biztos, legyen önnél esernyő. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Az esernyőt ne hagyja otthon

Szerdán délutánig erősen gomolyfelhős lesz az ég, és többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Felhőszakadás is előfordul. Délutántól aztán csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki csapadék. Mérsékelt marad a felmelegedés:

22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön a napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Délelőtt még csak a dunántúli tájakon, délután már a középső országrészben is előfordulhat zápor. Erősödik a nappali felmelegedés: 29 fok körüli maximumok lehetnek.

Pénteken erősen felhős lesz az ég. Az ország nyugati felén többfelé, keleten csak elszórtan valószínű zápor, zivatar. Nyugaton 20 és 25, keleten 26 és 32 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton, nemzeti ünnepünk napján napos, száraz idő várható. Kicsi az esély záporra, zivatarra. Hőség ígérkezik 30 fok körüli csúcsértékkel.

Vasárnap eleinte folytatódik a meleg, nyári idő, majd délután a magasra törő gomolyokból mind több helyen törnek ki zivatarok. A zivatarok megérkezte előtt 30–36 fokos értékekkel tetőzhet a hőség.

Boldog névnapot

Augusztus 17. az év 230. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 136 nap van hátra.

Ma a Jácintokat köszöntjük.

A Jácint görög eredetű férfinév, amely a görög mitológiai névnek a latin Hyacinthus formájából származik. Magának a jácint virágnak (Hyacinthus orientalis) a neve is a mondai alak nevéből származik. Női párja: Jácinta.

Távkapcsoló

Aki nem látta annak idején, az HBO3-on bekapcsolódhat a Maffiózókba, itt indul a hatodik évad. A Duna TV-n a Lourdes - Szent Bernadett legendája című drámasorozat kezdődik 23.25-kor, az RTL Klubon pedig sokak kedvence, a Szulejmán folytatódik. A TV2-n a Pókember harmadik része ejtheti foglyul a nézőket, miközben az OzoneNetworkön indul A robotok kora című ismeretterjesztő sorozat, amelyből megismerhetjük a mesterséges intelligencia lehetőségeit.

Mozipremierek

  • Elliot, a sárkány
  • Ben Hur
  • Pattaya
  • Haverok fegyverben
  • Sing Street