Már csütörtökön lesznek lezárások augusztus 20. miatt

Vágólapra másolva!
Az augusztus 20-i rendezvények miatt már csütörtöktől forgalomkorlátozásokra kell készülni Budapesten.
Vágólapra másolva!

Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón elmondta: a hétvégi lezárások és megállási tilalmak Pesten és Budán is több forgalmas útszakaszt, a rakpartokat és több hidat is érintenek.

A BKK Info tájékoztatása szerint lezárják

- a Lánchídat augusztus 19-én este 20 órától 21-én hajnali 4 óráig,

- az Erzsébet hídat várhatóan augusztus 20-án 18 óra és 22:30 között

- a Szabadság híd villamosvágány-felújítási munkák miatt jelenleg sem használható.

- a Kossuth Lajos tér környékén 19-én délután, valamint 20-án a reggeli, délelőtti órákban a katonai tisztavatás miatt lezárják a környező utcákat;

- a Szent István Bazilika, a József Attila utca, a Széchenyi István tér a Szent Jobb körmenet miatt délután,

- a budavári Szentháromság tér környékén az ökumenikus kenyéráldás és az aratómenet miatt pedig kell lezárásokra számítani.

- a Várkert Bazár környékén augusztus 19-e reggeltől 21-e estig lesznek forgalomkorlátozások.

Szabó László, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) főigazgatója azt mondta: az állami ünnepi rendezvényekre idén is nagy tömeget várnak.

A különböző rendezvényhelyszínek megközelítésére elsősorban a metróvonalakat ajánlják.

Így módosul a közösségi közlekedés Forrás: bkk.hu

Csütörtöktől egészen hétfőig ideiglenes lezárások és megállási tilalmak lesznek érvényben a főváros I., II., V., IX., XI. és XIII. kerületében. Bővebb információk találhatók a rendőrség oldalán.

Szécsi Tibor felhívta a figyelmet, hogy

a tilosban parkoló gépjárműveket elszállítják. Ezekről a 273-40-59-es telefonszámon lehet majd érdeklődni.

Napsütéses, meleg idő az ünnepen

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat Időjárás-előrejelző és Veszélyjelző Osztályának vezetője közölte, az ünnep előtti és utáni napokban változékony lesz az időjárás, de szombaton meleg, napsütéses nyári időre lehet számítani.

Ez lesz az állami program

A HM NRH főigazgatója felidézte: szombaton a programok a Parlament előtti Kossuth Lajos téren a nemzeti lobogó felvonásával, valamint a honvédtisztjelöltek avatásával kezdődnek. Emellett idén is lesz parlamenti nyílt nap, és a Clark Ádám téren és a budai Várban is egész napos rendezvényekkel várják az embereket.

Kiemelte továbbá, hogy a Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete az Alkotmány utcában önkéntes véradásra is várja az embereket az állami ünnepen.

Délután 5 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Szent István-bazilikánál, amelyet a hagyományos ünnepi körmenet követ majd.

Az esti tűzijáték a hagyományoknak megfelelően este 9 órakor kezdődik. Idén a Citadellán is új helyről, a mellvédről lövik fel a tűzijátékot, és új kilövési pont lesz az Erzsébet híd is. Emellett a Lánchídról, valamint a két híd között a Dunáról, katonai pontonokról lövik majd fel a tűzijátékot.

A részletes állami programról itt olvashat.