Elfogták a benzinkúti rablót

benzinkút bűntény helyszíne
Budapest, 2015. április 2. Rendőrök helyszínelnek egy benzinkútnál Budapesten a IX. kerületi Gyáli úton, amelyet kiraboltak 2015. április 1-jén este. Egy ismeretlen férfi bement az üzemanyagtöltő állomásra, az alkalmazottat egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette, a készpénz átadását követelte. A tettes lövést nem adott le, személyi sérülés nem történt. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Most sikerült beazonosítaniuk, ki rabolta ki az Orczy úti benzinkutat májusban. Letartóztatták.
Vágólapra másolva!
Képünk illusztráció Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

2016. május 5-én 2 óra 50 perckor egy férfi sétált az egyik Orczy úti töltőállomásra és megfenyegette a benzinkutast, akitől a bevételt követelte. A kút alkalmaztottja át is adta a kasszában lévő pénz egy részét - olvasható a rendőrség honlapján. A kutas nem sérült meg, a rabló pedig elsétált a helyszínről.

A rendőröknek augusztus 16-ára sikerült beazonosítaniuk a támadót, akit szerda reggel a Budapest XXI., Királyhágó utcában elfogtak. Azóta a BRFK Rablási Osztályának nyomozói gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kérték az előzetes letartóztatását. Rablás megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene nyomozást.