Kiszámítható életpálya a mentősöknek is

Budapest, 2016. július 29. Mentősök elszállítják az egyik sérültet a főváros XIV. kerületében, a Thököly út és a Szabó József utca kereszteződésében, ahol egy 133E jelzésű autóbusz és egy személyautó összeütközött 2016. július 29-én. A balesetben öten megsérültek. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Az orvosokhoz és más egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan a mentősöknek is kiszámítható életpályát kell biztosítani - mondta a kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán közölte, felkérték a mentőszolgálat korábbi vezetőjét arra, hogy a minisztériummal együttműködve dolgozzák ki az életpályamodellt a mentősök, "a frontvonalban dolgozók" számára.

Mentők egy budapesti balesetnél Forrás: MTI/Lakatos Péter

Kovács Zoltán arról is beszélt, javult a betegellátás biztonsága, ugyanakkor garantálni kell az eddig elért eredményeket.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy a kormány életpályamodellt indítana a mentősök számára a velük folytatott konzultációt követően. Az új program 6-8 ezer embert érintene, és jelentősen erősítené a mentésbiztonságot.