Magyar Idők: Soros milliárdokkal támogatja a migrációt

Soros György, magyar származású amerikai üzletember
Vágólapra másolva!
Soros György a Magyar Idők információi szerint a migránsáradat okozta káoszból politikai tőkét próbál kovácsolni. Például 8 millió dollárt utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktív szerepet vállalnak a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában.
Vágólapra másolva!

Az illegális migráció normálisként történő elfogadtatása a Soros György által létrehozott nemzetközi hálózat egyik legfőbb feladata: ez derül ki az Open Society Foundations (OSF) most ismertté vált, kilencoldalas belső feljegyzéséből - írja a Magyar Idők.

Soros György egy korábbi rendezvényen. Forrás: AFP/Lakruwan Wanniarachchi

Eszerint Soros, a világ egyik leggazdagabb embere, a migránsokat megillető minél több jog elérésén dolgozott, és ennek érdekében mintegy 8 millió dollárt, átszámolva

2,2 milliárd forintot utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában vagy destabilizálásában.

A 2016. május 12-i dátummal keltezett Migration Governance and Enforcement címet viselő feljegyzés a Soros-hálózat tevékenységének, a migránsok politikai helyzetbehozásának erőfeszítéseiről szól. Mint írják, a 2010-es évek kezdetétől vállalt feladatuknak megfelelően 2020-ig mindent elkövetnek azért, hogy a tömeges migráció elfogadott dologgá váljon az európai nemzetek számára. A Soros-hálózat partnerszervezetei­t arra bíztatják:

tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a határellenőrzések megszűnjenek, a migránsok visszatoloncolása lehetetlenné váljon, és egyre több joguk legyen.


A feljegyzés a Magyar Idők szerint Soros magyarországi tevékenységével kapcsolatban megjegyzi: a Budapesten működő Közép-európai Egyetem annak érdekében is működik, hogy ott a migránsáradatot pozitív színben feltüntető politikai nézetek, vélemények születhessenek.

Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Forrás: MTI/Ujvári Sándor

- Soros György alapítványának most ismertté vált belső feljegyzései bizonyítják azokat a korábbi állításokat, amelyek szerint a „nemzetközi pénzspekuláns" a migráció támogatásával próbálja destabilizálni Európát - kommentálta a hírt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, Soros György feltehetően azért próbálja destabilizálni Európát, mert egy zavaros kontinensen könnyebben tudná végrehajtani „pénzügyi machinációit".