Felhőszakadással, viharos széllel jön a hidegfront

Vágólapra másolva!
Esővel, viharos széllel, helyenként jégesővel érkezik a hidegfront. Szerdáig ennek megfelelően esős, párás lesz az idő, a kánikula csak a hét második felében tér vissza.
Vágólapra másolva!

Nyugat, északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el hazánk térségét, északnyugaton már reggeltől, az Alföldön csak estétől számíthatunk csapadékra: eső, zápor, zivatar is várható – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Keleten egy-egy heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel. Egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél, sőt nyugaton viharossá fokozódik a légmozgás. Északnyugaton már csak 18-21, a középső tájakon 22-27, keleten még 28-33 fok várható.

Hétfőn eleinte borult lesz az ég, és többfelé lehet csapadék. Később nyugaton csökken a felhőzet, előbukkan a nap; de a keleti országrészben estig maradhat a borongós idő, esővel, záporral, zivatarral. Nagy területen fokozódik viharossá a szél. A tartósan esős északkeleten 17-21, máshol 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk. A hőség mindenhol megszűnik.

Kedden változóan felhős idő lesz. A néha megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan, nagyobb eséllyel keleten fordul elő zápor. Élénk marad a légmozgás, és a felmelegedés is mérsékelt marad.

Szerdán és csütörtökön többórás szikrázó napsütésre van kilátás, csapadékra kicsi az esély. Az élénk északkeleti szél mellett erősödik a nappali felmelegedés: csütörtökön már újra lehet 30 fok körüli hőség.