Vágólapra másolva!
Erős hidegfronti hatás várható, és a közlekedési feltételek is rosszak lesznek a viharos idő miatt. Annyiban azért javult a helyzet, hogy a hétvégi forgalomkorlátozások megszüntek, megnyitották a Lánchidat, a Budai és a Pesti alsó rakpartot. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn eleinte borult lesz az ég, és többfelé lehet csapadék. Később nyugaton csökken a felhőzet, előbukkan a nap; de a keleti országrészben estig maradhat a borongós idő, esővel, záporral, zivatarral. Nagy területen fokozódik viharossá a szél. A tartósan esős ÉK-en 17-21, máshol 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk. A hőség mindenhol megszűnik.

Kedden változóan felhős idő lesz. A néha megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan, nagyobb eséllyel keleten fordul elő zápor. Élénk marad a légmozgás, és a felmelegedés is mérsékelt marad.

Szerdán és csütörtökön többórás szikrázó napsütésre van kilátás, csapadékra kicsi az esély. Az élénk északkeleti szél mellett erősödik a nappali felmelegedés: csütörtökön már újra lehet 30 fok körüli hőség.

Újra járható

A hétvégi forgalomkorlátozások megszüntek, megnyitották a Lánchidat, a Budai és a Pesti alsó rakpartot.

A 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz közlekedik hétfő 23:45-től kedd hajnali 04:30-ig karbantartás miatt.

Boldog névnapot

Augusztus 22. az év 235. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 131 nap van hátra.

Ma a Menyhérteket köszöntjük.

A Menyhért a germán Meinhard névből származik, jelentése erő + erős, merész. A magyarban ezzel a névvel helyettesítették a háromkirályok egyikének a nevét, a Melchiort. Annyi bizonyos, hogy korábbi magyar alakja Menyhárt volt.

Távkapcsoló

A TV2 a megunhatatlan Blöfföt adja 21.25-től, miközben az RTL Klubon a Dr. Csontból láthatunk két újabb epizódot. A Viasat3-on indul A S.H.I.E.L.D. ügynökei harmadik évadja, a Story4-en pedig az Elveszett leveleket nézhetjük elölről. Az AMC-n hosszabb szünet után folytatódik a Fear the Walking Dead második szezonja, az OzoneNetworkön két új sorozat indul, jön a Fedezd fel! Föld 2050 és az Egzotikus emigránsok.

Mozipremierek

  • Barátságos óriás
  • Vaksötét
  • Palackposta