Vágólapra másolva!
Hétvégén remek strandidő lesz, sokat süt majd a nap, miközben tovább melegszik a levegő. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Egyre jobb és jobb időnk lesz

Szerdán szikrázóan napos, tiszta idő lesz. A néha megnövekvő gomolyokból esetleg az Északi-középhegység fordul elő zápor. Reggel 15, délután 27 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön ragyogó időre van kilátás, sok napsütéssel. Szinte alig lesz felhő az égen. Eső kizárt. 27 és 32 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken derült, száraz idő várható. Eső nem alakul ki. 27 és 33 fok közötti meleg ígérkezik.

Hétvégén remek strandidő valószínű augusztus utolsó hétvégéjén. Sokat süt majd a nap, miközben tovább melegszik a levegő: országos hőség valószínű 29-34 fokos csúcsértékkel.

Boldog névnapot

Augusztus 24. az év 237. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 129 nap van hátra.

Ma a Bertalanokat köszöntjük.

A Bertalan férfinév az arámi – görög Bartholomaiosz férfinév latinos Bartholomeus formájú rövidüléséből származik. Jelentése: Ptolemaiosz fia.

Távkapcsoló

A TV2-vel a majmok bolygójára csöppenhetünk, 21.25-kor indul A majmok bolygója: Lázadás, az RTL Klubon pedig a Szulejmán újabb része érkezik. A Comedy Central az Agymenők négy epizódját küldi képernyőre, a Viasat6-on pedig indul egy új szuperhősös sorozat, A holnap legendái. Az HBO elsősorban a tinédzsereket célozza Az Útvesztő: Tűzpróbával, az OzoneNetworkön a Mániákus utazó harmadik évadja kezdődik.

Mozipremierek

  • Barátságos óriás
  • Vaksötét
  • Palackposta