Halálra rémítették a családot az ördögmaszkos betörők

Vágólapra másolva!
Jó ötletnek tartotta a négy részeg fiatal, hogy piros ördögmaszkban rontsanak be egy ismerős családhoz, a rémisztgetés után egy DVD-lejátszót is zsákmányoltak.
Vágólapra másolva!

Iesztgetésnek indult, de vádemelés lett a putnoki szellemjárásból: tavaly december 26-án éjjel négy helyi, büntetett előéletű fiatal – közöttük két fiatalkorú – keményen berúgott, és kitalálták, hogy ráijesztenek egy közös nőismerősükre.

Üvöltve törtek a családra

Egyikük piros ördögmaszkok húzott, és így zörgettek, majd dörömböltek a több gyermekes anya albérletének ajtaján,

addig rángatták a kilincset, míg az nem engedett. Ezután törve-zúzva berontottak a nő szobájába, és szellemhangokat utánozva ugráltak ágyán. Az ijesztgetés olyan jól sikerült, hogy

az asszony és gyermekei sokkos állapotban menekültek a szoba egyik sarkába.

Még visszament lopni

A betörés után az egyik betörő még azt is jó ötletnek tartotta, hogy visszatérjen a lakásba, és elvigyen egy DVD-lejátszót.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a közelmúltban vádat emelt a négy fiatal ellen - magánlaksértés bűntette miatt kell felelnük, a a DVD-tolvajt pedig lopás vétségével vádolják. A vádhatóság a fiatalkorú vádlottakra közérdekű munka kiszabását, társaikra pedig felfüggesztett börtönt kért büntetésként.