Megújult a II. kerület egyik leghangulatosabb erdei útja

Átadták a II. kerület egy
Vágólapra másolva!
Teljes hosszában elkészült az erdőben kanyargó Szép Juhászné út felújítása a II. kerületi önkormányzat beruházásában. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere szerdán adta át a nagyközönségnek a megújult útszakaszt. 
Vágólapra másolva!

Az augusztus végi határidő előtt teljes hosszában elkészült az erdőben kanyargó Szép Juhászné út felújítása a II. kerületi önkormányzat beruházásában. A pontos befejezés fontos szempontja volt az önkormányzatnak, hogy az útépítés befejeződjön tanévkezdésre. Az utat a „Szép Juhászné kerékpáros futam" megrendezésével adták át, ahol közel 40 lokálpatrióta kerékpáros tekert, mielőtt a forgalomnak átadták volna azt. Az utat Láng Zsolt polgármester adta át a nagyközönségnek.

Bár egy „erdei útról" van szó, mely a Budakeszi utat köti össze a Nagykovácsi úttal, mégis rendkívül fontos szerepet tölt be nem csak a II. kerület, hanem az északi-budai közlekedésben, tulajdonképpen az M0-ás út hiányzó szektorának tekinthető. Az agglomerációban lévő települések közötti forgalom jó része is itt bonyolódik.

A határidő lejárta előtt adták át a Szép Juhászné utat Forrás: Origo

Az önkormányzat saját forrásából elvégzett, mintegy 300 millió forintos költségű felújításra azért kellett elvégezni, mert az út állapota már a közlekedés biztonságát veszélyeztette. Az út 2,2 km hosszú, szélessége általában 6 méter. A munkálatok során a szükséges helyeken talajcserét, illetve szerkezetátépítést végeztek, teljesen új burkolatot kapott az út és felújították a vízelvezető rendszert, illetve a szalagkorlátok teljes cseréje is megtörtént. A Budakeszi út csomópontja ki lett szélesítve és új burkolatot kapott, hogy a Szép Juhászné útra a be- és kihajtás biztonságosabb legyen.

Az elmúlt tíz évben több, mint 5,5 milliárd forintot fordított a II. kerületi önkormányzat felújításra, valamint út és járda fejlesztésekre. A II. Kerületi Önkormányzat az elmúlt 10 évben megépített 23 kilométernyi utat és 16 kilométernyi járdát (2,8 milliárd Ft) és 4,2 kilométer kerékpárutat (123 millió Ft). - A biztonságos közlekedést segíti, hogy két forgalmas csomópontban körforgalmat alakítottak ki (294 millió Ft)

  • Megújult Bel-Buda központja, létrehozták Buda első sétálóutcáját, a Lövőház utcában. (1,5 milliárd Ft)
  • Felújították a Kelemen László utcai hidat (149 millió Ft), valamint átépült a közlekedési csomópontot a hidegkúti városrészközpontban (186 millió Ft).
  • Az elmúlt években a II. kerület forgalmas útjain számos helyen épült új gyalogátkelő, vagy korszerűsítettek és biztonságossá tettek zebrákat (mintegy 350 millió Ft).
  • Az elmúlt tíz évben mintegy 200 millió Ft összegben helyeztek ki közvilágítási oszlopokat.