A rendőröknek is nekimentek az unokázós csalók

Vágólapra másolva!
Országszerte portyáztak az unokázós csalók, közel 15 millió forintot zsákmányoltak a bajba került családtag meséjével. Mikor szorult a nyakuk körül a hurok, egy rendőrautónak is nekihajtottak.
Vágólapra másolva!

Kiskunfélegyházán fogták el a háromtagú csaló bandát, amely 2015 januárja és szeptembere között országszerte idős asszonyok tucatjait károsította meg, és közel 15 millió forintot zsákmányolt.

Telefonos segítséget kértek

A csapatot egy 28 éves váci nő, egy 24 éves piliscsabai és egy 42 éves sajószentpéteri férfi alkotta, módszerük a klasszikus unokázós trükk volt: férjezett nevű asszonyokat választottak a telefonkönyvből, majd éjjel, hajnalban felhívták áldozataikat, egyikük pedig eljátszotta az autós balesetet szenvedő unokát.

Idegen, mert ideges

A bevett történet szerint a bajba jutott családtag gyorssegélyt kért, hogy a karambolból ne legyen rendőrségi ügy – a pénzért mindig egy "barátját" küldte el. A gyanakvóbb sértettek néha megkérdezték, miért olyan furcsa az unoka hangja, de a csalóknak erre is volt válaszuk,

idegességükkel magyarázták az idegen hangszínt.

Kétmillióba került a mese

A megtévesztett asszonyok pedig fizettek: többnyire félmillió forintot, de volt, aki kétmilliót adott át a pénzért érkező ismeretlennek. A csalássorozat tavaly szeptember 12-én ért véget, a banda Kiskunegyházán készített elő egy újabb akciót, amikor a nyomozók lecsaptak rájuk.

Neki a rendőrautónak

A kocsiban ülő gyanúsítottak ekkor menekülni próbáltak:

kitörési kísérletük közben nekihajtottak egy rendőrautónak is, de megállították őket.

A 35 rendbeli csalással gyanúsított trió tagjai azóta előzetes letartóztatásukat töltik. A Pécsi Rendőrkapitányság a napokban lezárta az ügyükben folytatott nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.