Nyári meleggel érkezik az ősz

Vágólapra másolva!
Egy hidegfront következtében záporokkal, zivatarokkal kezdődik a hét, de a hét második felében ismét visszatér a meleg, száraz idő. Még az ősz első napjaiban is többfelé 30 Celsius-fok körül alakulnak a hőmérsékleti maximumok.
Vágólapra másolva!

Hétfőn az ország délkeleti felén továbbra is sok napsütésre lehet számítani. A déli óráktól viszont előbb északnyugaton, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen várhatók záporok, zivatarok. Estig várhatóan a Nagykanizsa - Budapest vonalig ér el a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több észak-nyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak hétfőre a felhőszakadás veszélye miatt.

Figyelmeztetés hétfőre Forrás: OMSZ

Emellett helyenként megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12-18 fok között alakul, de városokban és vízpartokon ennél melegebb, hidegre érzékeny területeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 27-33 fok között alakul, északnyugaton lesz hűvösebb.

Kedden napközben elszórtan várható zápor, helyenként zivatar. Megerősödik a szél, zivatar környezetében néhol viharos is lesz. Délután a Dunántúlon már alapvetően napos lesz az idő, a Duna-Tisza közén maradhat tartósan felhős az ég. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, a meteorológiai nyár utolsó napján is megerősödhet a szél, de száraz idő várható sok napsütéssel. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 25-28 fok között alakulnak.

Szeptember első napjai is hoznak 30 fokot

Szeptember első napjaiban, csütörtökön, pénteken és szombaton is napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban csütörtökön és pénteken 9-15, szombaton 10-16 fok lehet. Csütörtökön napközben 26-29, pénteken 26-30, szombaton 26-31 fokig melegszik a levegő.