Kötelező lehet januártól a kamarai tagság a vadászoknak

kutya, vadászkutya, hajtóvadászat, illusztráció
Kutyák és gazdáik kereső feladatot végeznek az Országos Magyar Vadászkamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vadász Szövetsége által szervezett vadászkutya-vizsgán Abádszalók határában 2013. október 6-án. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló törvénymódosító javaslatot benyújtották az Országgyűlésnek. A javaslat kötelező vadászkamarai tagságot írna elő 2017. január elsejétől a hivatásos- és a sportvadászok számára is.
Vágólapra másolva!

A tervezet szerint a vadászati tevékenység minden fegyvert fogó, vagy bármely más megengedett eszközzel és módon vadászati tevékenységet végző személytől magas szintű szakmai és gyakorlati ismereteket követel, ezért

vadászati tevékenységet csak az végezhet, aki a jogszabályokban előírt és a kamara által lebonyolított elméleti és gyakorlati képzést eredményesen elvégezte.

Mivel a vadászati tevékenység más fontos jogszabályokban is egységes foglalkozásként jelenik meg (Btk., Ptk.) és a kamarai feladatok egyformán fennállnak a hivatásos vadászok és a sportvadászok esetében is, a jelenlegi megkülönböztetés a hivatásos és a sportvadászok között nem indokolt.

Kötelező lesz a kamarai tagság Forrás: MTI/Bugány János

Mivel jövő március elsejétől a vadászkamara adja ki a vadászati engedélyt, a kiállításáért járó, miniszteri rendeletben megállapított díj teljes összege a vadászkamarát illeti meg. A javaslatot Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be.