Ügyészség: Hazudott Vizoviczki bizalmasa

Vágólapra másolva!
Bűncselekmény hiánya miatt elutasította a Vizoviczki László bizalmasának Rogán Antallal összefüggő nyilatkozata kapcsán, hivatali vesztegetés miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség - írja a Pesti Srácok. 
Vágólapra másolva!

Hazudott a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja akkor, amikor a Jobbik-közeli N1TV-nek azt nyilatkozta, hogy a diszkócsászár személyesen adott át négymillió forint kenőpénzt Rogán Antal volt belvárosi polgármesternek – olvasható a pestisracok.hu oldalán.

A nő nyomozati szakban tett vallomásából ugyanis kiderült, hogy az őt faggató ügyészeknek ezzel teljesen ellentétes nyilatkozatot tett, hiszen azt állította,

nem is hallott arról, hogy Vizoviczky bárkit is lefizetett volna.

Többek között emiatt nem indít vesztegetés miatt nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség és emiatt utasította el Tényi István feljelentését.

„Nem hallott ilyenről”

A mentelmi joggal érintett személyek ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség először feljelentés kiegészítést rendelt el, ami után kiderült, hogy hiába kérette be az ügyészség a Vizoviczky bizalmasával készült interjú teljes, vágatlan változatát az N1TV-től, azt az internetes televízió már törölte.

A főügyészség emellett beszerezte a nő korábbi vallomásainak jegyzőkönyveit, amelyekből kiderült, hogy az őt meghallgató ügyész még rá is kérdezett, tud-e arról, hogy Vizoviczki „hivatalos személlyel tartott fenn kapcsolatot", vagy hogy bárkit is megvesztegetett volna, de kijelentette, "nem tapasztalt ilyet és nem is hallott ilyenről".

Nem merült föl adat

Azaz, – áll a határozatban – a nő sem a nyomozás során, sem a bírósági eljárásban nem mondta el azt, amit az interjúban – egyébként hallomás alapján – állított, sőt, teljesen ellentétes nyilatkozatot tett.

A Tényi feljelentését elutasító határozatban szerepel még, hogy a széleskörű

nyomozás során sem merült fel adat Vizoviczki és Rogán Antal korrupciós kapcsolatára,

ahogy arra sem, hogy Vizoviczky bárkit is személyesen fizetett volna le. Az ügyészség szerint mindezek miatt kijelenthető, hogy a Lúcia néven is ismert D. Róbertné N1TV-ben tett elmondása „nem felel meg a valóságnak", hiszen ez szöges ellentétben áll a törvényes figyelmeztetések ismeretében tett nyilatkozataival – olvasható a határozatban.