Csütörtökön kezdik toborozni a határokat védő rendőröket

Röszke, 2015. szeptember 14. Kettős rendőrsorfallal zárják le a Szeged-Szabadka vasútvonalon, a szerb-magyar határ migráció által leginkább érintett pontját Röszkénél 2015. szeptember 14-én. Jobbra büntetés-végrehajtási dolgozók építik az ideiglenes biztonsági határzárat. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Háromezer rendőrt akarnak a határőrizet megerősítésére szolgálatba állítani. A kormány bízik abban, hogy komoly lesz az érdeklődés, és lesznek alkalmas jelöltek. 
Vágólapra másolva!

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról még nem tudott beszámolni, hányan vállalnák ezt a munkát, de mint mondta, a rendészeti szakközépiskolákba évről évre sokszoros a túljelentkezés, ezért a kormány bízik abban, hogy komoly lesz az érdeklődés, és lesznek alkalmas jelöltek.

Bakondi György: Az illegális bevándorlók folyamatos nyomás alatt tartják a magyar határt Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A belbiztonsági főtanácsadó arról is beszélt, hogy

tömegek indulnak útnak afrikai és ázsiai országokból, az embercsempészek pedig lehetőséget látnak ebben.

Bakondi György megerősítette, hogy az illegális bevándorlók folyamatos nyomás alatt tartják a magyar határ, elsősorban Szerbiánál.

Naponta átlag százan tesznek kísérletet arra, hogy erőszakkal, tiltott módon Magyarország területére lépjenek.

Veszélyforrásnak nevezte a szakember az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás bizonytalanságát, valamint a líbiai helyzetet is, mert mint mondta, az afrikai államból ugyanis szavai szerint migránsok ezrei kelnek útra naponta.

Kettős rendőrsorfallal zárták le tavaly szepemberben a Szeged-Szabadka vasútvonalon, a szerb-magyar határ migráció által leginkább érintett pontját Röszkénél. Idém háromezer rendőrt toboroznak a határőrizet megerősítésére Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A kormány megoldást keresett ezekre a problémákra, ezért a migrációs válsághelyzet meghosszabbítása mellett döntött – mondta Bakondi György.